ŠVICAR SI BO ZAPOMNIL KAMPIRANJE V LUCIJI: Okradli so ga za 14.000 evrov

Kronika

V avtokampu Lucija je neznani storilec preko noči prerezal ključavnico in ukradel dve električni kolesi znamke Scott, vključno z električnimi polnilci. 30-letnega državljana Švice je s tem dejanjem oškodoval za 14.000 evrov.

Fotografije so simbolične. 

Preko noči je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal na Fizinah v Portorožu. Policisti so z ogledom ugotovili, da do vloma ni prišlo, je pa storilec poškodoval vhodna vrata v gostinski lokal in lastniku povzročil za 1.000 evrov škode.

Ob 18.39 se je na mejni prehod Dragonja pripeljal 50-letni moški, državljan Slovenije, za katerega so policisti med postopkom ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zoper moškega sledi obdolžilni predlog.

Piranski policisti so ob 21.13 zaradi glasne glasbe posredovali v enem od gostinskih lokalov v Luciji. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog. Zoper odgovorno osebo sledi hitri postopek z odločbo.

V soboto sta se v Portorožu ob 3.17 sprla in medsebojno fizično obračunala dva 23-letnika, oba državljana Slovenije. Policisti so obema izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V Cepkih so koprski policisti, zaradi ugotovljene nedovoljene predelave kolesa z motorjem,15-letniku zasegli skuter znamke Sym. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 23.10 so koprski policisti posredovali pri tržnici v Kopru. Tam je 57-letni moški, državljan Slovenije, pod vplivom alkohola vpil ter zmerjal mimoidoče in nato še policiste pozival k pretepu. Ker se ni umiril niti ob posredovanju policistov, so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V nedeljo tekom noči, je več policijskih patrulj na različnih naslovih posredovalo zaradi predvajanja glasne glasbe. Štirim osebam so zaradi kršitve določil 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilne naloge še dve osebi pa so na kršitev opozorili.

V jutranjih urah so piranski policisti v Portorožu obravnavali poskus vloma v gostinski lokal. Z ogledom so ugotovili, da je neznani storilec skozi skladišča vrata poskušal vlomiti, a mu to ni uspelo. S kaznivim dejanjem je poškodoval le vrata in lastnika s tem oškodoval za 500 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  12 .07. 2021 ob  20: 56
Pustimo krajo samo po sebi, ki je obsodbe vtedna.

Bolj me zanima kaj za vraga dela svicar v nekem levem kampu v Luciji, ce samo za biciklete zagoni 14 jurjev?! Ali je cena morda rahlo napihnjena?!