SRBSKO VOJAŠKO LETALO STRMOGLAVILO NA DVORIŠČE: Domačin hudo opečen, pilota umrla na kraju (FOTO)

Kronika

V Srbiji je danes strmoglavilo vojaško letalo mig-21. V nesreči, ki se je zgodila na zahodu države, sta umrla oba pilota. Vzrok nesreče, v kateri je bil huje poškodovan tudi lastnik dvorišča, na katerega je strmoglavilo letalo, še ni znan. Preiskava okoliščin nesreče že poteka, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kraj nesreče, ki se je zgodila nekaj po 9. uri na območju vasi Brasina pri Malem Zvorniku, so že med drugim obiskali srbski minister za obrambo Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba srbske vojske, general Milan Mojsilović in poveljnik srbskega vojaškega letalstva, generalmajor Duško Žarković.

Ob tem so iz srbske vojske sporočili, da je bilo letalo pred vzletom pregledano v skladu z vsemi postopki in je dobilo zeleno luč za vzlet.

Po navedbah srbskega tožilstva so lastnika dvorišča, na katerega je strmoglavilo letalo, s hudimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje naj bi bi bilo stabilno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodaja, da je bil mig-21 star več desetletij. Enajst različic zastarelih letal mig-21 je bilo del jugoslovanske in srbske vojske vse od leta 1963. Zadnja pošiljka migov-21 je prispela leta 1983. Ta letala imajo v Srbiji sicer za urjenje, medtem ko ima Srbija tudi eskadriljo modernejših migov-29.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija