SKRB VZBUJAJOČE: Na Kitajskem v zadnjem dnevu 61 novih okužb, odpovedali več sto letov

Svet

Na Kitajskem so v zadnjem dnevu potrdili 61 novih okužb z novim koronavirusom, od tega 41 v zahodni provinci Xinjiang, ki je postala eno glavnih žarišč v državi. Skrb pa vzbuja tudi žarišče v vzhodnem mestu Dalian, zato so danes preventivno odpovedali več sto letov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Xinjiangu so vseh 41 novih primerov potrdili v prestolnici Urumqi, kjer se virus še naprej širi. Oblasti so potrdile že več sto okužb in asimptomatskih primerov, več tisoč ljudi pa je na opazovanju. V provinci Liaoning, kjer je glavno žarišče v Dalianu, so potrdili 14 novih primerov. Izbruh pa povezujejo z lokalno tovarno za predelavo morske hrane. Oblasti so uvedle karanteno za vse bližnje stike, a število okužb še naprej raste. V mestu so preventivno odpovedali tudi 412 letov, kar predstavlja okoli 80 odstotkov celotnega zračnega prometa.

Še dva nova primera so potrdili v provinci Jilin, ki meji na Lianoning. Štiri vnesene primere pa so potrdili v provincah Notranja Mongolija, Fujian in Sečuan. Kitajska je po izbruhu novega koronavirusa konec lanskega leta uspešno omejila širjenje tudi zaradi strogih ukrepov omejevanja gibanja. V zadnjih tednih pa se pojavljajo predvsem posamezna žarišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija