S SOGLASJEM SPET V OSPREDJU ŽAVELJSKI TERMINAL? Dežela ponavlja nasprotovanje

Trst

Italijansko okoljsko ministrstvo je v soglasju z ministrstvom, pristojnim za turizem, izdalo dekret o okoljski skladnosti projekta podvodnega plinovoda med Trstom, Gradežem in Vilešem, je poročal tržaški Il Piccolo. S tem naj bi ponovno oživili načrt o plinskem terminalu pri Žavljah. V deželi Furlaniji - Julijski krajini napovedujejo pritožbo.

Prav dokončno soglasje omenjenemu plinovodu je bilo namreč pogoj za sklic servisne konference, ki naj bi odločala o sprejetju projekta plinskega terminala, je za Il Piccolo pojasnil nepovezani poslanec v rimskem parlamentu Aris Prodani.

Predstavnica dežele Furlanije - Julijske krajine Sara Vito pa je za časnik ponovila stališče dežele, in sicer da nasprotujejo tako uplinjevalniku v Žavljah kot tudi plinovodu med Trstom, Gradežem in Vilešem, ki ga načrtuje družba Snam. "Jasno je, da bi bila projekta funkcionalno povezana in da torej brez uplinjevalnika nima smisla razmišljati o gradnji plinovoda," je dejala.

Kot je dodala Vitova, so tudi že sprejeli odločitev, da se na sklep ministrstva pritožijo. Po njenih besedah sklep kot tak sicer ne bo vplival na končno odločitev, saj bo gospodarsko ministrstvo šele zdaj, po sprejetju omenjenega dekreta, lahko sklicalo servisno konferenco o plinskem terminalu. Na servisni konferenci pa bo dežela ponovila svoje nasprotovanje terminalu, tako zaradi njegove predimenzioniranosti kot zaradi njegove neskladnosti z razvojem tržaškega pristanišča, je še navedla.

Deli novico:

xxl |  19 .06. 2017 ob  10: 19
Še en dokaz, da je denar, sveta vladar... in da naša država je država samih fičfiričev, nakladačev in brezveznežev!!!!
kagumer |  18 .06. 2017 ob  22: 20
Na Socerbu bi lahko postavli eno staro nuklearko, magari eno rabljeno iz rusije, kar tako - za protiutež...
BOBO |  18 .06. 2017 ob  17: 25
Ma naj že enkrat postavijo ta terminal in to desetkrat večjo kapaciteto od predvidene. Upam tudi , da jo bo razfukalo , tako , da bo počistilo vso nesnago , ki se je tam nabirala desetletja . Počistilo bo seveda tudi nas , ampak bodo problem drugega tira , luke , vseh teh kurčevih podjetij reševali drugi. In tudi akvatorij bo dobil novo podobo , s Piranskim zalivom vred. Končno bo izbrisano spomeniško varstvo , saj ga ne bodo potrebovali več , teritorij pa bo dobil mednarodna sredstva za nov zagon. SLAVA NAM.
nero |  18 .06. 2017 ob  16: 57
baditi fašistoni