Rusija ne želi obnovitve Sovjetske zveze

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v pogovoru z novinarji v Sankt Peterburgu zatrdil, da si ne prizadeva za obnovo Sovjetske zveze. Hkrati je v luči ukrajinske krize in groženj s sankcijami opozoril Zahod, da je tako veliko državo, kot je Rusija, nemogoče izolirati. Zavrnil je tudi ocene, da je izbruhnila nova hladna vojna.

Kot je dejal, bi bile sankcije proti Rusiji kontraproduktivne, saj bi bile negativne za vse. "Sankcije bi evropskim gospodarstvom, pa tudi ruskemu in svetovnemu gospodarstvu povzročile take pretrese, da je povsem jasno, da niso v interesu nikogar," je dejal Putin, kot poročajo tuje tiskovne agencije.

Zavrnil je tudi ocene o izbruhu nove hladne vojne, glede na to, da so odnosi Rusije z Zahodom zaradi Ukrajine praktično na najnižji točki od razpada Sovjetske zveze. "Ne želim razmišljati, da je to začetek nove hladne vojne. To ni v nikogaršnjem interesu in mislim, da do tega ne bo prišlo," je dejal ruski predsednik v pogovoru z novinarji več tujih tiskovnih agencij ob robu ruskega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu.

Prav tako Rusija ne obnavlja Sovjetske zveze, s tem ko se tesneje povezuje z Belorusijo in Kazahstanom ter pritiska na Ukrajino. "Želijo nam prilepiti to etiketo, da želimo obnoviti imperij Sovjetske zveze, da bi tako znova spravili vse pod naš vpliv. Ampak to je absolutno napačno," je dejal in menil, da je to zgolj del "informacijske vojne" proti Rusiji.

Ponovil je, da bo Rusija spoštovala izbiro ukrajinskih volivcev na nedeljskih predsedniških volitev. Obljubil je tudi, da bodo sodelovali z oblastmi, ki bodo oblikovane na podlagi teh volitev.

Deli novico: