RKS BO ZA HOTEL ARIJA PLAČAL ŠE ENKRAT: Dodatne tri milijone kredita

Ankaran

Rdeči križ Slovenije (RKS) mora del sredstev za gradnjo Hotela Arija, ki jih je že plačal glavnemu izvajalcu Vegradu, zaradi izgubljenih tožb ponovno plačati še njegovim podizvajalcem. Glavni odbor RKS je zato obravnaval prejeto ponudbo banke za najem dodatnega kredita za poplačilo tožb v skupni višini tri milijone evrov, so sporočili iz RKS.

Prav tako je glavni odbor RKS na ponedeljkovi izredni seji obravnaval odziv vlade na navedeno problematiko. Ta je zadevo poslala v proučitev pristojnemu ministrstvu, ki naj bi v 20 dneh pripravilo gradivo za sejo vlade v zvezi s tem. Obenem so člani glavnega odbora obravnavali tudi medijske objave v zadnjem času, v katerih se po njihovih navedbah pojavljajo "nepreverjene, neresnične in v določeni meri tudi žaljive objave o organizaciji in njenem vodstvu".

Kot so pojasnili v RKS, so po izgradnji Hotela Arija na Debelem rtiču podizvajalci Vegrada v letu 2010 proti RKS vložili trinajst tožb za plačilo zneskov, ki jih je RKS že plačal glavnemu izvajalcu Vegradu. Sodišče je v posamičnih pravdah večkrat in različno odločalo, zato vsi postopki še niso zaključeni.

Je pa sodišče v največjem zahtevku podizvajalca zaradi marca letos sprejete avtentične razlage 631. člena obligacijskega zakonika odločilo v škodo RKS. Zato mora RKS podizvajalcu plačati 1,41 milijona evrov. "Zaradi takšnih odločitev se je RKS znašel v nezavidljivi, težko rešljivi in krivični situaciji, ko mora del sredstev, ki jih je že plačal, plačati ponovno. Skupno bo tako z naslova izgubljenih tožb RKS moral podizvajalcem dodatno plačati znesek v višini tri milijone evrov," so zapisali.

Deli novico:

rdeči križ |  26 .07. 2018 ob  00: 38
KRIMINALNA ZDRUŽBA
Tovšakovi |  25 .07. 2018 ob  12: 46
in njenim svojcem bi zarubili premoženje pa bi bili dolgovi poplačani!
Koncno |  25 .07. 2018 ob  12: 15
Dajte placat ljudem ze enkrat to bandite pa zapret!!!
jurij |  25 .07. 2018 ob  10: 02
Kaj ni imet pri tej gradnji glavno besedo minister Miklavčič in podjetje njegove žene?