REKORDNO ŠTEVILO OKUŽB TUDI V ITALIJI: To so novi ukrepi, s katerimi nameravajo zaostriti razmere

Svet

Italijanska vlada ob ponovnem naraščanju števila okužb z novim koronavirusom in smrtnih žrtev covida-19 razmišlja o dodatnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev pandemije. Med drugim bi po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA lahko vsem gostinskim lokalom odredili zaprtje ob 22. uri.

Za zdaj ni izključeno, da bi nove ukrepe uvedli zgolj v deželah z večjim številom novih okužb, med njimi sta Lombardija in Kampanija. Svetovalec italijanskega ministrstva za zdravje glede pandemije Walter Ricciardi je pri tem opozoril na pomen varnega javnega prometa. Bil je tudi kritičen do vladne aplikacije za sledenje stikom z okuženimi Immuni, češ da ne deluje in da ga je razočarala.

V Neaplju so medtem danes izbruhnili protesti proti zaprtju šol v deželi Kampanija zaradi naraščanja števila okužb. Ogorčeni starši so se zbrali pred sedežem deželne vlade v Neaplju in poudarjali, da gre za črn dan za italijansko šolstvo. Šole naj bi v tej deželi ostale zaprte do 30. oktobra.

V Italiji so v četrtek potrdili 8804 novih okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni, kar je največ od začetka epidemije covida-19. Umrlo je še 83 bolnikov s covidom-19, potem ko jih je dan pred tem 43. Skupaj je novi koronavirus v Italiji zahteval 36.372 življenj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija