PRVE UGOTOVITVE INTERNE KOMISIJE: Nadzor paznikov v nočni izmeni je bil pomanjkljiv

Koper

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij bo danes predstavila ugotovitve interne komisije, ki jo je generalni direktor Jože Podržaj imenoval po pobegu dveh pripornikov iz koprskega zapora. Komisija je ugotavljala okoliščine pobega in morebitno odgovornost zaposlenih. Prve ugotovitve so pokazale, da je bil nadzor paznikov v nočni izmeni pomanjkljiv.

Ugotovitve in druga pojasnila bodo na današnji novinarski konferenci podali Podržaj, predsednica interne komisije Janja Pahor Mohorič in direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper Dušan Valentinčič. Odstop slednjega medtem zahtevajo koprski pravosodni policisti, ki so pred dnevi v odprtem pismu opozorili na gluha ušesa vodstva glede nepravilnosti v zaporu in na hudo kadrovsko stisko.

Pripornika Dragan Milosavljević in Damnjan Mitrović, ki sta bila v priporu od 26. avgusta oziroma 12. septembra lani, sta iz koprskega zapora pobegnila 29. decembra ponoči tako, da sta prežagala rešetke na oknu in se z vrvjo iz rjuh se spustila na notranje dvorišče zapora, nato pa se s pomočjo zabojnikov za smeti, vrvi in starih vzmetnic povzpela prek rezilne žice. Da ju ni več v zaporu, so ugotovili ob sobotnem jutranjem bujenju in deljenju zajtrka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  11 .01. 2019 ob  09: 25
13
Ne razumem kako lahko dve osebe po zaporskem dvorišču vlečejo in ropotajo s kontejnerji kar nekaj časa in pri tem jih ne opazi nobeden ?
Pa naj bo kriv direktor ,policija ,premalo personala itd ,itd , ......
Tukaj vidim samo neodgovoro delo vseh uslužbencev ,od direktorja do vseh ostalih .
Očitno potrebujemo tudi kamere za nadzor zaposlenih .