PROMET MED PRVOMAJSKIMI POČITNICAMI: Na teh krajih gre pričakovati gnečo, nekatere primorske ceste bodo zaprte

Slovenija

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti v obe smeri, na cestah proti mejam s Hrvaško ter na mejnih prehodih s Hrvaško, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

Na začetku počitnic, v petek in soboto, je pričakovan precej povečan promet med Avstrijo in Hrvaško ob koncu vikenda pa v obratni smeri. Daljše čakalne dobe pa so pričakovane na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje in Dragonja.

Omejitve prometa tovornih vozil katerih dovoljena masa presega sedem ton in pol ton veljajo v soboto, 27. in nedeljo, 28. aprila med 8. in 21. uro, v sredo, 1. in četrtek, 2. maja med 8. in 21. uro ter v nedeljo, 5. maja med 8. in 21. uro.

V četrtek, 25. aprila, je praznik in konec počitnic v Italiji. Več tovornega prometa se med Italijo in Madžarsko ter med Italijo in Hrvaško pričakuje 26. aprila.

Zaradi številnih prireditev ob prazniku dela bo promet med 30. aprilom in 1. majem oviran v številnih mestih in krajih po Sloveniji. Možne so tudi popolne zapore lokalnih cest. Vozniki naj v takšnih primerih nujno upoštevajo navodila organizatorjev in redarjev, ki bodo urejali promet.

V soboto, 27. aprila bosta zaradi avtomobilistične prireditve med 8. in 11. uro dopoldan zaprti regionalni cesti Predmeja-Ajdovščina ter Col-Predmeja.

V nedeljo, 28. aprila bo zaradi prireditev med 6. in 15. uro zaprta regionalna cesta Kanižarica-Vinica, med 11. in 11.45 bosta zaprti cesta Zagorje-Bevško-Trbovlje ter regionalna cesta Bevško-Most čez Savo, med 8.30 in 14. uro bo zaprta regionalna cesta Jurovski Dol-Lenart v Jurovskem Dolu, med 11. uro in 12.15 bo zaprta regionalna cesta Gorje-Krnica.

Med 30. aprilom in 1. majem bo zaradi glasbene prireditve zaprta regionalna cesta Bresternica-Gaj-Sv. Jurij v Bresternici.

V soboto, 4. maja bo med 8.45 in 14. uro zaradi tekaške prireditve zaprta regionalna cesta Ajdovščina-Predmeja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija