PRIVOŠČITE SI OBED V GLAMUROZNI SOL PRIVEÈ: Restavracija z najbolj sončnim razgledom nad Portorožem (FOTO, VIDEO)

Piran

Grand Casinò Portorož je v soboto, 8. junija 2019, odprl vrata prenovljene, glamurozne restavracije Sol Priveè, restavracije z najbolj sončnim razgledom nad Portorožem. Gre za njeno prvo prenovo. Nova podoba zajema stilsko dovršen prostor s sodobnimi in elegantnimi elementi. Mehke sofe, kristali, ogledala in topli odtenki dajejo prostoru luksuzen pridih. Najbolj impresiven element restavracije je zagotovo zastekljena stena, ki gostu ponuja pogled na celoten portoroški zaliv.

Novo ime Sol Priveè združuje vse tisto, kar najbolj predstavlja Portorož z zaledjem. Žgoče sonce, morje, zasebnost, kulinarično razvajanje z mediteransko kulinariko in pogled na Portorož.

Na otvoritvi je bilo prisotnih okoli 120 gostov, med njimi povabljeni, stalni gosti igralnice, predstavniki portoroških hotelov, direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel, župan Občine Piran Đenio Zadković ter njegov svetovalec Bruno Kuzmin.

Prvo navdušenje gostov se je zgodilo v času aperitiva, ko so se senčniki v ritmu glasbe počasi dvigovali in razkrili dih jemajoč pogled na celoten portoroški zaliv v barvah sončnega zahoda.

Večer se je nadaljeval z gala večerjo v kombinaciji s Portorose wine fest-om pod strokovnim mentorstvom poznavalke lokalnih vin Ingrid Mahnič, ki je ob vsakem hodu predstavila izbrana lokalna vina in njihove vinske hiše.

Zaključek uradnega dela je dokončno razveselil in presenetil prisotne s prihodom torte ter veličastnim ognjemetom. Direkten pogled skozi veliko stekleno steno je gostom dajal občutek otipljivosti.

Restavracija Priveè  je pred več kot tridesetimi leti nastala pod okriljem Marine Portorož, ki je sprva pripravljala pogostitve za igralce Chemin de Fer-a. Ime Priveè je dobila, ker je bila nekoliko oddaljena od ostalega dela igralnice, zasebna in z vratarjem na vhodu, zagrajena ter dostopna le določenim družbam. Prestižna igra Chemin de Fer se je v tistih časih lahko zavlekla pozno v noč ali celo do jutra, včasih celo do poldneva naslednjega dne. Pogostitve so tako pripravljali ob vseh mogočih urah, ob enih ponoči ali ob šestih zjutraj. Danes restavracija pogosti 100 in več gostov v enem večeru.

Ob tej priložnosti je Grand Casinò Portorož po mnogih letih premora ponovno obudil igro Chemin de Fer. Videti mizo polno igralcev pri tovrstni igri je za igralnico velik dosežek in postavlja Casinò Portorož ob bok najpomembnejšim evropskim igralnicam, je bil zadovoljen direktor igralnice Roman Bažec.

Za igralnico je to pomemben dogodek, pravijo v Grand Casinò Portorož, saj so s tem korak bliže cilju, da se približajo pet zvezdičnemu butičnemu turizmu. Grand Casinò Portorož je že velikokrat dokazal, koliko je pripomogel k razvoju turizma in kulinarike in bo to tradicijo še naprej ohranjal ter nadgrajeval v novi restavraciji Sol Priveè.

Deli novico: