PRILOŽNOST ZA OBALNE OBČINE: Nepovratna sredstva za infrastrukturo ribiških pristanišč

Istra

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za naložbe v predindustrijsko predelavo lesa, za kar je namenjenih šest milijonov evrov nepovratnih sredstev. Objavilo je tudi razpis za izboljševanje infrastrukture obstoječih ribiških pristanišč in mest za iztovarjanje v vrednosti 2,4 milijona evrov.

Javni razpis za ribiška pristanišča, mesta iztovarjanja, prodajne dvorane in zavetja iz operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v Sloveniji za obdobje 2014-2020 je medtem namenjen naložbam za izboljševanje infrastrukture obstoječih ribiških pristanišč in obstoječih mest iztovarjanja.

Najnižji znesek podpore obsega 5000 evrov, najvišji pa 900.000 evrov. Posamezni upravičenec lahko v celotnem programskem obdobju 2014-2020 iz tega ukrepa pridobi največ milijon evrov podpore.

Predmet podpore razpisa je med drugim izvajanje naložb v obstoječa ribiška pristanišča, mesta iztovarjanja, prodajne dvorane in zavetja, ki izboljšujejo infrastrukturo že obstoječih ribiških pristanišč, prodajnih dvoran, mest iztovarjanja in zavetij, vključno z naložbami v infrastrukturo za zbiranje smeti in morskih odpadkov ter za povečanje kakovosti in sledljivosti iztovorjenih proizvodov ter nadzora nad njimi.

Upravičenke so slovenske občine, v katerih so ribiška pristanišča.

Deli novico:

bogi reveži |  23 .12. 2017 ob  08: 58
Vse za teh par ribičev,ki so si uničili morje in nonstop nekaj jočejo kako so bogiin nič nimajo.Vsako leto lovijo v rezervatih ciplje,ki jih kao ni,letos so jih ulovili 1,7t in spet niso zadovoljni,ke ni Brancinov in Orad,kar je bil njihov cilj.Sepravi to ni tradicijonalni izlov cipljev ampak tradicijonalni izlov brancinov in orad!Čestitam minister Židan zato ni v našem morju več rib,ker imamo za ministre take kekce.Mar bi imeli tudi naši kmetje take možnosti za preživetje.
@haso |  23 .12. 2017 ob  08: 41
V Izoli je takih kar nekaj. Cele familije, bratje in očetje. Jočejo, stokajo, trpajo keš in hočejo vse zastonj. Bagra istrijanska!
Haso |  23 .12. 2017 ob  08: 33
Dokler se bodo ribiči furali v dragih avtomobilih in s pretvezo ribištva delali fiš piknike za 35 evričev po glavi brez računa jim je treba ponuditi samo metlo.
Zakaj meni, ki sem parketar nihče ne ponudi pomoči pri mojem delu?