Prijavljeni v Ankaranu bodo volili v Ankaranu

Ankaran

Kljub temu, da je svet Krajevne skupnosti Ankaran napovedal, da bo od pristojnih zahteval izbris ljudi, ki bi se množično prijavljali celo na istih naslovih v Ankaranu, iz imenika volivcev, bodo ti očitno na lokalnih volitvah lahko volili.

 

Kot so na koprski upravni enoti pojasnili za Primorske novice, se lahko iz volilnega imenika volivca izbriše le, če mu to pravico odreče sodišče, kar pa traja nekaj časa. Tudi podatek, koliko ljudi je uradno prijavljeno na istem naslovu, ni pomemben, saj po trenutni zakonodaji števila ne omejujejo, prav tako kazni ne prejme lastnik stanovanja.

Nadzor opravljalo le v primerih, ko nekdo na prijavljenem naslovu ne biva in ga upravna enota prijavi tja, kjer dejansko živi. Vendar ta postopek po poročanju časnika lahko traja do 60 dni, posameznik pa med tem voli v občini, v kateri je prijavljen.

Deli novico:

šE ENKRAT |  21 .08. 2014 ob  09: 54
Kdo in kdaj ima pravico do vpogleda in popravka splošnega volilnega imenika

Pristojna upravna enota najpozneje 20 dni po razpisu volitev na krajevno običajen način razgrne splošne volilne imenike za vsa volišča na svojem območju. O tem obvesti državljane z razglasom, s katerim jih hkrati pouči, da jih lahko pregledajo in zahtevajo popravek.

Vsak državljan RS ima pravico pregledati splošne volilne imenike in zahtevati popravek:

• če sam ali kdo drug ni vpisan v splošni volilni imenik volišča, na katerem ima pravico glasovati;
• če je vpisan kdo, ki nima volilne pravice ali nima volilne pravice na območju tega volišča;
• če je vpisana oseba, ki je umrla;
• če je nepravilno vpisano osebno ime ali drug podatek, ki se nanaša nanj ali na koga drugega.

Popravek se lahko zahteva ustno ali pisno najpozneje 15 dni pred dnem glasovanja.

Upravna enota popravke v splošnem volilnem imeniku opravi najpozneje šest dni pred dnem glasovanja. V istem roku se lahko v splošni volilni imenik vpišejo ali iz njega izbrišejo državljani RS, ki so po razpisu volitev spremenili svoje stalno prebivališče ali glede katerih so bile v tem času opravljene spremembe v zvezi z volilno pravico.

Robin Hood |  19 .08. 2014 ob  11: 31
torej, aua auč nemoj boli neču više auuuaaaa nečuuu ITD ta jezik pa bojo razumeli...
Aden |  18 .08. 2014 ob  23: 54
Pokvarjenih,egoistov in narcisov v Ankaranu ne rabimo.Mišić ni bil dober za LK in še manj bi ustrezal kot župan Ankarana.Glede na dejstvo da je prijavil stalno prebivališče v Ankaranu,bodite pozorni na volilne rezultate!
Sodnik |  18 .08. 2014 ob  22: 55
-5
No Ribič, poišči GGM na Twitterju ali FB in mu vse povej. Ti jamčim, da ti bo neposredno odgovoril in te postavil na laž in v vsakem primeru se bo angažiral, da reši tvoje težave, če jih seveda res imaš. Taki kot ti ste navadni zdraharji, ki namerno ali pa tudi ne, zavajate javnost z izmišljenimi zgodbicami. Pogosto pozabljate povedat drugo plat zgodbe. Kot tvoji "osamosvojitelji". Ti bi status quo? Ma ja, kaj tudi za odvoz smeti naj se "status quo" naredi, ali za plačilo lizingov za vrtec? In tako naprej... Malo strpnosti bi že lahko izkazali in tudi pripravljenost k reševanju težav na vzajemen način. Kaj so ti obljubili, da bo po 5. oktobru narejena delitvena bilanca in boste sadili rožice? Če bodo zmagali zdraharji in prepirljivci, delitvene bilance ne bo do 5. oktobra 2020, ko bo o tem morda odločilo pregovorno znano hitro slovensko sodstvo.
Peter |  18 .08. 2014 ob  19: 56
-5
@@US, ja, ja, zopet mokre sanje kobajagi "ustavnih pravnikov":

Državni zbor bi lahko..bi moral...se je zmotil...je nekompetenten...je neligitimen..ne ve kaj dela...poslanci (predstavniki vsega ljudstva!) so blesavi....podplačani, drogirani...zato smo mi tukaj, ustavni sodniki, ki bomo kršili ustavo in bomo kar mi določili, kaj naj se naredi!

Kot otroci v peskovniku: če ne boš dal ti gola, bom pa vzel žogo jaz in ga bom jaz zabil! Kaj vas to ne spominja na neke druge čase, na neke druge režime? Zakaj imamo ustavo, zakaj imamo parlament? Kaj zato, da par mandeljcev v US prevzame oblast v svoje roke in izvede ustavni puč? Sam mislim, da se MOK premalo zavzeto bori, tudi v EU institucijah, da se ta pučistična farsa razkrije. Pa tudi dr. Kristan je, izgleda že obupal. Človek pa bo vsaj imel čisto vest, da je povedal, kar misli, čeprav ga nekateri žalite, da je podplačanec.

Žal mi je ankarančanov, da so se pustili speljati v to igrico, vse jim bo šlo na škodo (kot temu peškadorju spodaj), ker bodo konflikti stalni še 20 let, ne glede na to, kdo bo župan/ja v Kopru. Vsak, ki bo župan Kopra, bo moral ščititi interese 50000 Koprčanov in ne 2000 Ankaračanov. To je kruta resnica!

Pirnat pa je itak že desetletja Starmanov kader, tako da ne bi o Pirnatu...
ribič-valdoltra 365 |  18 .08. 2014 ob  17: 30
popovič in mišič me hočejo po 30 letih,ki imam privez v valdoltri prisiliti da moram z barko v koper!! jaz sem prebivalec KS Ankaran! Smatram da do delitvene bilance in izbora novega koncesionarja za upravljanje z mandračem v valdoltri,mora ostati status quo!! predstavniki Ankarana za občino naredite kaj za nas!!!! pop in ggm me maltrtirajo! podpiram občino Ankaran!!!
@US |  18 .08. 2014 ob  16: 11
Glede diametralno nasprotnih mnenj bi bilo (kot je ugotovil že Aurelio Juri) prej za omenit izjavo dr. Janeza Čebulja:
"Ustavno sodišče je ugotovilo, da so izpolnjeni pogoji za ustanovitev občine Ankaran in ni možnosti, da bi zakonodajalec odločil drugače. Zato je sodišče s tehniko, ki ji v ustavnopravni terminologiji pravimo 'način izvršitve odločitve ustavnega sodišča', določilo ustanovitev občine Ankaran."
No, dandanes meni diametralno nasprotno...

No, sedaj si ti na vrsti, kdaj je bil pa Pirnat "diametralno nasproten"?
US |  18 .08. 2014 ob  15: 33
Kdo koga deklasira? Dr. Kristan je nesporni, vrhunski strokovnjak! Preberi njegove razlage in primerjaj dr. Pirnata, ki ponavadi iz glave vse ve in pove. Sicer, ker očitno tako zvesto spremljaš Ankaran, boš tudi vedel, da je dr. Pirnat danes povedal nekaj, pred časom pa nekaj diametralno nasprotnega. Zelo enostavno, brez pravne razlage, ti bom povedal bistvo, ki ga zna vsak pravnik, kaj šele renomirani pravniki z doktoratom: OBČINA NI PRAVICA! ZAKONE SPREJEMA DZ! DZ USTANAVLJA OBČINE IN NE US!
Peter |  18 .08. 2014 ob  14: 32
@Peter, berem Pirnata, Kerševana, Ribičiča in tistih par plačanih penzionistov in, ko vidim, kako jih dr. Kristan deklasira me vsakič znova veseli...Ustava je jasna, plačani penzionisti lahko telovadijo kolikor hočejo....!
@Peter |  18 .08. 2014 ob  10: 01
Berem dr. Kristana in še tistih par plačanih penzionistov s strani MOK-a... in vsakič znova me veseli, kako jih Pirnat, Kerševan, Ude ter Ribičič deklasirajo:)
Peter |  17 .08. 2014 ob  10: 13
-4
@ANK: "...ustanovilo jo je Ustavno sodišče". Pozabil si napisati še, da je to naredilo "protiustavno" in to zato, ker občine po ustavi lahko ustanavlja samo DRŽAVNI ZBOR, noben drugi organ! Vsaka drugačna razlaga je manipulcija zavedenih množic (berite dr. Kristana!).
ANK |  17 .08. 2014 ob  09: 53
-4
Občine Ankaran niso hoteli občani, ampak jo je ustanovilo ustavno sodišče, da smo si na jasnem. Nikoli, ma nikoli nismo odločali o občini!¨Posvetovalni referendum, s peščico za, je nekaj čistooooo drugega. Občino nam je ustanovila ljubljanska mafija in edino normalno je, da se spet združimo Ankarančani in Koprčani, saj smo vsi skupni ljudje, prijatelji in ne sovražniki, kot nekateri razpihujete na forumih.
1