PODROBNOSTI BRUTALNEGA NAPADA V TRSTU: Mladoletnika zmerjala in zahrbtno napadla moškega s posebnimi potrebami

Trst

Kot smo poročali, sta mladeniča pred nekaj dnevi v okolici Trga Perugino v Trstu brutalno napadla 30-letnega moškega. Šlo naj bi za osebo s posebnimi potrebami. Nepomemben prepir se je končal z obtožbo o poskusu umora. 16-letnika sta krivdo priznala.

Fotografija je simbolična. 

Poskus umora je obtožba, s katero se soočata 16-letnika italijanske in srbske narodnosti. Policija ju je aretirala v soboto dopoldne, potem ko sta 18. maja na Trgu Perugino napadla 30-letnega Tržačana. Po pisanju časnika Il Piccolo, naj bi bila žrtev, ki je pogosto obiskovala omenjeni trg, oseba s posebnimi potrebami.

Krut napad se je zgodil 18. maja okoli 23.30 in prebudil okoliške prebivalce, ki so se po slišanih krikih zgrnili po balkonih svojih domovanj. Zagledali so nasilen prepir med tremi osebami na trgu. Mladoletnika sta izkoristila 'posebnost' in ranljivost žrtve ter jo po banalnem prepiru brutalno in zahrbtno napadla. Najverjetneje pod vplivom alkohola, sta 30-letnika sprva grdo zmerjala in ga provocirala, nato pa z razbitinami steklenice večkrat zabodla v hrbet

Trg Perugino

Grozljiv napad se je zgodil na Trgu Perugino, ki se je v zadnjih časih pogosto izkazal za priljubljeno prizorišče kriminalnih dejanj. Na klopcah radi posedajo brezdomci, pijejo, kričijo, se pogosto pretepajo in nadlegujejo mimoidoče.

Ob pogledu na kri sta napadalca pobegnila, žrtev pa se je okrvavljena in v šoku zatekla v bližnji bar. Globoke rane se k sreči niso izkazale za usodne, žrtev je tudi izven življenjske nevarnosti, minulo soboto je bila odpuščena iz katinarske bolnišnice. 30-letnik je po dogodku kljub šoku uspel podati natančen opis napadalcev, na podlagi katerega so policisti v naslednjih dneh izsledili mladoletnika.

16-letnika, ki sta dejanje priznala, sta bila v soboto aretirana. Po prvih podatkih naj ne bi šlo za otroka, ki živita v težkih razmerah. Na zaslišanje sta prišla v spremstvu staršev, obtožena pa sta poskusa umora, še piše časnik.

Deli novico:

Justino |  28 .05. 2018 ob  11: 21
Mislim da je kriv alkohol ali pa travca.
Grozljivo |  28 .05. 2018 ob  10: 22
upam, da prideta šele na stara leta iz zapora.
Ja |  28 .05. 2018 ob  09: 36
Za to so krive težke razmere...ma vas prosim...Olajševalne okoliščine....Nista tako zelo mladoletna da ne bi vedela kaj je prav....