PO SOBOTNEM INCIDENTU V ANKARANSKEM KAMPU: Razlog ni bila narodnost, pojasnjujejo v Adrii

Ankaran

Po navedbah Bogdana Mikliča iz Novega mesta se v soboto njegova družina ni smela nastaniti v ankaranskem kampu Adria. Kot smo že poročali, naj bi jih na recepciji odslovili zaradi njihove narodnosti. Danes so se na naša vprašanja odzvali tudi v Adrii Ankaran, ki pa zavračajo te navedbe, in skopo pojasnili, zakaj je do tega neljubega dogodka prišlo.Družina Miklič, oče Bogdan, njegova žena, njun 28-letni sin ter 13 in 14 let stara vnuka, se je v soboto želela s prikolico nastaniti v kampu, a so jih na recepciji zavrnili. Kot zatrjujeta Bogdan in Nina Spremo iz odvetniške pisarne Cek, zato ker so Romi. Miklič dodaja, da so redne stranke kampa. Obiskujejo ga zadnja štiri leta, in sicer večkrat na leto. "Do kampa smo imeli vedno vse obveznosti poravnane, vedno smo spoštovali red avtokampa in vsa njihova pravila," je dejal.

V Adrii Ankaran odločno zavračajo navedbe

A v Adrii Ankaran odločno zavračajo navedbe Mikliča, da naj bi do zavrnitve bivanja prišlo zaradi narodnosti gosta. Pojasnili so nam, da je do zavrnitve Mikličeve družine prišlo "izključno iz razlogov, ki so za tak primer predvideni v Hišnem redu kampa, ki je javno objavljen na recepciji kampa, s katerim so seznanjeni in katerega so dolžni spoštovati vsi gosti kampa".

Kot smo že poročali, se je lani zgodil incident, ko naj bi v kampu med Romi prišlo do pretepa, Miklič pa je na naše izrecno vprašanje zanikal, da je bil kakorkoli udeležen v omenjenem pretepu. 

Konkretnega razloga, zakaj so družino Miklič zavrnili, pa nismo dobili. Tudi vprašanje, kaj točno se je v soboto dogajalo na recepciji, s katerim smo želeli dati Adrii možnost, da bi detajlno pojasnili incident z njihove strani, je naletelo na gluha ušesa.

Deli novico:

@Miha |  01 .07. 2018 ob  21: 02
Maš prav župan je vedno kriv za vse kar se zgodi v občini!
Miha |  19 .06. 2018 ob  16: 54
-1
Se mi zdi čudno, da ni nihče okrivil župana za to.
Žarko  |  13 .06. 2018 ob  18: 55
Tudi Romi si ne želijo Slovencev za sosede., niti Italijani , niti Avstrijci , niti Finci , Hplandci , Benelux .
BOBO |  13 .06. 2018 ob  18: 53
Ma jaz imam Rome za sosede , no problem že nekaj let.
poziv |  13 .06. 2018 ob  08: 26
predlagam, da se celotno družino Miklič povabi na koprsko plažo, ker so bili v Adrii nezaželeni.
xxl |  13 .06. 2018 ob  08: 05
Ma nehajte se delat tako odprti....vsi lajate, ma noben ne bi imel roma za soseda...to je dejstvo...res pa je, da nacionalnost ni in ne sme biti problem... vendar v tem primeru ne gre za to...alipač?
Romi |  12 .06. 2018 ob  21: 07
21
Najprej začnite ločit med romi in cigani. Romi so gospode, cigani so navadni cigani...IN VELIKO SLOVENCEV JE TAKIH, KI BIM JIM KOMOT LAHKO PRIPISALI CIGAN ! KRADEJO, VLEČEJO SOCIALO, TISTO, KI IMAJO SLUŽBO SO ITAK 3 TEDNE V MESECU NA BOLNIŠKEM, KO GREŠ ZA NJIM/NJO NA WC TE PRIME KOZLAT, SKRATKA REČENO HIGIENA NA MINIMALCU...JA GOSPODA MOJA, VELIKO JE TAKIH, KI NISO ROMI, PA JIH IMENUJEM CIGANI ! KER SI TAK NAZIV ZASLUŽIJO.

LP
Rom

P.S. V življenju nisem prejel sociale, kaj šele, da bi visel na zavodu za zaposlovanje...btw ne kradem !
@→ | danes ob 16:03 |  12 .06. 2018 ob  19: 28
včasih črnci niso smeli na iste avtobuse ali šole v Ameriki, .... najbrž po tvoje niso bili primerni za to in nek razlog je že bil. Sicer, ko sem prvič bral novico, sem skoraj razmišljal kot ti, ampak iz tega članka je razvidno, da se v Adrii delajo "Francoze" in so ignorirali zelo enostavna vprašanja, ki so jih novinarji postavili.
Nisem |  12 .06. 2018 ob  16: 25
ksenofob vedar vseeno - če ne bi treba spet vse zaklepat...
Važno |  12 .06. 2018 ob  16: 18
da se blati Ankaran
 |  12 .06. 2018 ob  16: 03
16
Delikatno vprašanje. Najbrž ti ljudje niso primerni za v turistični kamp. Brez veze jih že niso odslovili.
Cigani |  12 .06. 2018 ob  15: 50
14
Pod pretvezo "kulture" delajo kar hocejo.

Kulture katere sploh ne bi poznali ,ce ne bi jo "civili" "gage" napisali in jim jo povedali. Razen igrat instrumente, je njihova kultura: Cigan je glavni in drugi so mone, zato mu je dovoljeno vse.

Jaz na tako kulturo ne pristajam. Po istem principu ce pride iz globine Afrike nek ljudozerec, mu moram garantirat clovesko meso, ker je to njegova kultura?
1