PO SKORAJ ŠTIRIH LETIH SANACIJA PLAZU NA DEBELEM RTIČU: Koprsko podjetje bo začelo ta mesec

Ankaran

Občina Ankaran je za sanacijo plazu in skalnega podora, ki ju je oktobra 2014 na območju kopališča Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič povzročilo neurje, prek javnega naročila izbrala podjetje Finali iz Kopra. Vrednost gradbenih del je ocenjena na 280.000 evrov, dela pa bo izvajalec začel predvidoma v drugi polovici meseca.

Kot so v sporočilu za javnost spomnili na občini, je na območju Ankarana več skalnih podorov in plazov, ki jih je treba sanirati, zato so se odločili za celostni pristop. Gradbena dela v zdravilišču tako predstavljajo prvo fazo sistemske obnove tega območja.

Občina Ankaran je 17. aprila objavila javno naročilo male vrednosti za sanacijo območja Debelega rtiča. Zbiranje ponudb se je zaključilo 25. aprila. Najugodnejši ponudnik na razpisu je bilo podjetje Finali iz Kopra, ki bo dela začelo predvidoma v drugi polovici meseca. Z izbiro izvajalca je tako odstranjena še zadnja ovira pred začetkom gradbenih del, so poudarili na občini.

Dela na Debelem rtiču bodo predvidoma zaključena najkasneje do septembra letos.

Ob tem so na občini spomnili, da so bili vse do marca 2016 v začasnem skupnem financiranju z Mestno občino Koper, zato v skladu z zakonom vse do tega datuma ni bilo mogoče načrtovati kakršnih koli investicij. Šele po sprejetju lastnega proračuna 22. marca 2016 so občinske strokovne službe začele dolgotrajne postopke za pridobitev ustrezne dokumentacije in dovoljenj pristojnih institucij. Ključnega pomena pa je bila pridobitev pravice do gradnje, ki jo je občini novembra lani podelil Rdeči križ Slovenije in je omogočila nadaljevanja projekta, vključno z vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja in izvedbo samega javnega naročila.

Deli novico:

Če če  |  09 .05. 2018 ob  21: 30
bi oponašal popeta bi delal grafist
@@Občan |  09 .05. 2018 ob  17: 29
-2
Če bi Strmčnik oponašal Popeta bi imel tudi kaj za pokazat, tako pa bljak.....
@občan |  09 .05. 2018 ob  17: 16
-2
Volitve pred vrati. Gregor oponaša popeta.