PO OSMIH MESECIH V ANKARANU LE USPELI IZBRATI VODILNE URADNIKE: Strmčnik izbiral med 950 kandidati, na koncu 'izbral' svoje

Ankaran

Po skoraj osmih mesecih od objave razpisa in okoli 1000 prijavah so v Ankaranu le izbrali večino vodilnih kadrov občinske uprave. S pomočjo 'zaposlitvenega projekta', za katerega je župan Gregor Strmčnik najel tudi zunanjo pomoč, pa so zaposlitev za nedoločen čas dobili zlasti hišni kadri. Direktor občinske uprave je postal dosedanji vršilec dolžnosti Iztok Mermolja, pišejo Primorske novice. Izbrali so pet vodij občinskih oddelkov, a postopek izbire še ni končan.

 

Občina Ankaran je dve leti po ustanovitvi sredi lanskega leta objavila razpis za 18 delovnih mest, od tega je bila polovica uradniških mest v vodstvu občinske uprave in polovica s strokovno-tehničnega področja. Konec novembra lani so postopki še trajali, zaposlili pa le čistilko.

Na razpis, pri katerem so občini pomagali dve odvetniški družbi ter zasebni zavod IDEALIS - Inštitut za plače in delovna razmerja, je prispelo 954 prijav, po temeljitem in za kandidate zahtevnem ter predvsem dolgotrajnem izbirnem postopku, pa so končno znana tudi imena vodilnih v občinski upravi. Večinoma ne gre za nove obraze.

Nova imenovanja, stari obrazi

Desna roka župana ostaja Iztok Mermolja, le da ima poslej polna pooblastila direktorja občinske uprave. Diplomirani ekonomist in inženir prometa si je s svojim delom v preteklosti pridobil Strmčnikovo zaupanje.

Tudi v kabinetu župana ne bo sprememb, še naprej ga bo vodila domačinka Linda Rotter, ki je bila del Strmčnikove ekipe vse od vzpostavljanja občine in občinske uprave.

Med izbranimi je še eden od tesnih sodelavcev župana, občinski svetnik Aleks Abramović, ki je kot magister ekonomskih znanosti postal vodja oddelka za razvoj in investicije. Kot dodaja časnik, so pretehtale njegove večletne izkušnje na področju informacijske tehnologije, poslovne inteligence, upravljanja s podatkovnimi zbirkami, pripravil pa je tudi razvojni načrt občine.

Za uradniška mesta 350 ljudi

Za vodenje oddelka za okolje in prostor se je izbirni komisiji zdel najbolj primeren Koprčan Rok Velišček, univerzitetni diplomirani inženir vodarstva in komunalnega inženirstva z večletnimi izkušnjami v gradbeništvu ter projektiranju pomorskih gradenj.

Gregor Strmčnik

Oddelek za finance in računovodstvo vodi Astra Štuklek, specialistka managementa in diplomirana ekonomistka doma iz Premančana, ki se ponaša z izkušnjami v računovodstvu, analiziranju in načrtovanju poslovanja, javnem naročanju in vodenju financ.

Pri pravnih zadevah pa bo glavni Istok Prodan, univerzitetni diplomirani pravnik, ki prihaja s Kolombana. Za komisijo so bile ključne njegove izkušnje z več področij, od računovodstva in pravne službe, vodenja upravnih ter prekrškovnih postopkov do preiskovalnih dejanj pri varstvu konkurence.

Fotografija je simbolična.

Ankaranski 'zaposlitveni projekt' je pritegnil 350 kandidatov za uradniška mesta in 604, ki so se potegovali za zaposlitve na strokovno-tehničnem področju. V drugi krog se je med uradniki uvrstilo 99 ljudi, med katerimi je nato komisija izbrala omenjeno šesterico.

Postopek še ni končan

To pa ne pomeni, da je zaposlovanje končano, saj še niso zaključili s postopkom izbire vodje sekretariata in vodje oddelka za družbene dejavnosti.

Deli novico:

m |  08 .02. 2018 ob  07: 20
Glede transparentnosti-se preden je bil objavljen razpis sem poslal prosnjo za zaposlitev. Po objavi razpisa sem poslal dve prosnji, za dve delovni mesti. Odgovor sem dobil na eno od teh prosenj, v smislu, da sem prekvalificiran ter odgovor na prvo prosnjo, ki je bila poslana se pred objavo razpisa. Na odgovor sem cakal cca 4 mesece :)
brez skrbi |  06 .02. 2018 ob  06: 38
nacin dela in zaposlovanja v obcinskih uradih(v Ankaranu) NI na stopnji "muckanja"in "nas si".

Smo v 12 letih vladanja, slisali za kaksen transparenten razpis na katerikoli ravni? Ali ni cudno, da se vsepovsod pojavljajo ene in iste osebe,.?

Ne, ni cudno , predvsem normalno za palmo de cocco.

Izolan |  05 .02. 2018 ob  22: 26
-7
Sami komunisti in rdeci... dobra baza se breda iz izole naj pride tam zivet...
@ Koprcan  |  05 .02. 2018 ob  21: 41
Ni to popovič da ga hrup moti,oziroma ga ne moti več
Koprcan |  05 .02. 2018 ob  21: 16
-10
Strmcnik je dobil tocke ces da on “sciti” ankaran..na koncu pa prodal duso in cel ankaran. Zdaj bo luka pred nosom, hrup je ze zdaj neznosen kaj sele ko bo treti pomol
Transparentno |  05 .02. 2018 ob  20: 33
-7
je izbral svoje...
Nikoli |  05 .02. 2018 ob  20: 28
Ne bodo vsi zadovoljni. Sem eden izmed 900tih, ki je bil na razgovoru in morem rec da je bila zadeva zelo transparentna. 30 enakih vprasanj... znas ali ne znas... vsako je bilo tockovano in na koncu si dobil sestevek tock. Skoda, pac nisem znal dovolj.
Olga |  05 .02. 2018 ob  18: 13
Kaj se bunite, to so ne brušeni diamanti.
@ obcan |  05 .02. 2018 ob  18: 10
-6
Jeseni so volitve. Dlje od Jadranske ceste niso prišli, in še to časti Cmerar.
banda |  05 .02. 2018 ob  17: 25
-3
...
@joža |  05 .02. 2018 ob  15: 01
(Nova imenovanja, stari obrazi) počasi preberi še enkrat članek pa povej če kje prebereš novi obrazi. Očitno še brat dobro ne znaš,...
Strnjo |  05 .02. 2018 ob  14: 45
Vse transparentno, čisto kot solza! Najeti odvetniške pisarne, svetovalce, dobro da niso najeli Združene narode in na KONCU izbere tip svoje podložnike....ahahaha!
1