PAZITE, KJE PARKIRATE: S posodobljenim sistemom bodo prekrškarje zaznali že od daleč

Trst

Tržaški policisti imajo od aprila posodobljen pravilnik. V kratkem nameravajo okrepiti kader, ob tem pa bodo posodobili tudi tehnološki sistem Targa System. Ta bo že od daleč zaznal avtomobile, ki bodo nepravilno parkirani.

Policisti bodo z nadgradnjo sistema Targa System že od daleč zaznali avtomobile, ki so parkirani na prepovedanih mestih. Tovrstni prekrški v Trstu predstavljajo pereč problem, saj so mestni redarji lani izdali kar 47.373 glob zaradi nepravilnega parkiranja. Največkrat se jekleni konjički znajdejo na pločnikih, na območjih za dostavo blaga ali pa kar na parkirnih prostorih za invalide.

Čeprav se je število prometnih prekrškov v primerjavi z letom 2015 zmanjšalo, pa se tržaški vozniki še vedno požvižgajo na rdečo luč na semaforju. Redarji so za to nepravilnost izdali kar 1523 glob. Ob boku tega prekrška so še neopravljeni tehnični pregledi in pa neprilagojena hitrost. Skupno so za prometne prekrške izdali 5736 glob.

Deli novico:

@mulo |  13 .06. 2017 ob  20: 29
balkan,pač!
Mulo |  13 .06. 2017 ob  14: 00
Tržačani so imeli vedno registrirana vozila, in na stopu se tudi ustavijo... a kaj jim pomaga ce je pun Trst foreštih ljudi še jugoslovanov je zmanjkalo sami bugari romuni moldavci turki in romov več kot rimljanov.