One Republic razprodani v Ljubljani

Svet

V dvorani Stožice se bo nocoj v okviru svetovne turneje ustavila ameriška pop skupina One Republic. Mlada, komaj dobro desetletje stara zasedba, je nase opozorila že s prvencem in skladbo Apologize, ki jo je uvrstila na prva mesta v 16 državah in ji prinesla nominacijo za grammyja. Koncert je po podatkih družbe Eventim razprodan.

One Republic so nastali leta 2002 v Koloradu. Vodja peterice je pevec, avtor in producent Ryan Tedder, ki je svoje avtorske zamisli prispeval za velikane svetovnega popa, kot so U2, Adele, Beyonce, Maroon 5, Jennnifer Lopez in Backstreet Boys.

Leta 2007 so izdali debitatski album Dreaming Out Loud, ki je dosegel platinasto naklado; certifikat platinast za več kot milijon prodanih izvodov podeljuje Združenje ameriške diskografske industrije (RIAA). Plošča je sicer pri glasbenih kritikih naletela na mešane občutke. Po mnenju mnogih je na njej čutiti vplive skupin U2, Coldplay, The Fray, Muse in Snow Patrol.

Prvencu sta sledili plošči Waking Up (2009) in Native (2013). Njihov tretji izdelek je bil prvi, ki se je uvrstil med prvo deseterico albumov na Billboardovi lestvici 200 najbolj prodajanih albumov v ZDA. Pesmi s te plošče zdaj predstavljajo na turneji Native World, ki jih je pred Ljubljano popeljala še v Tallinn, Rigo, Prago in na Dunaj.

Pripravljajo material za četrto ploščo

Nedavno pa so fantje na svojem Facebook profilu najavili, da že pripravljajo material za četrto studijsko ploščo.

Kot je ob neki priložnosti o njihovem glasbenem slogu povedal Tedder, se na žanr ne ozirajo. "Če sta pesem in izvajalec dobra, najsi bo rock, pop, indie ali hip-hop, potem sta na nek način verjetno vplivala na nas," je dejal vodja benda in kot njihove največje vzornike omenil skupini The Beatles in U2.

Deli novico: