ODZIV MARJETICE KOPER: "Zavračamo navedbe, da gre za politično obračunavanje"

Koper

Objavili smo zgodbo Koprčana Davorja Malića, ki je ostal brez službe v zelo težki življenjski situaciji, čeprav so zanjo pri Marjetici, kjer je bil zaposlen, vedeli. Malić je oktobra 2016 postal samohranilec, saj mu je zaradi počene anevrizme umrla žena. Ostal je sam z dvema otrokoma, starima šest in deset let. Februarja letos pa je ostal še brez službe. Ženina smrt, nato pa še brezposelnost sta ga pahnila ne le v finančno, temveč tudi osebno stisko, tako da je moral med drugim poiskati zdravniško pomoč. Meni namreč, da je bil žrtev političnega maščevanja, kar v Marjetici zavračajo.

"V družbi Marjetica Koper zavračamo vsakršna namigovanja, da je v tem primeru šlo za kakršnakoli politična obračunavanja. Prav tako se v postopke kadrovanja niso nikoli vmešavali ne župan Mestne občine Koper Aleš Bržan ne svetovalec v družbi Gašpar Gašpar Mišič in ne v.d. direktorice Azra Rešić," odgovarjajo na očitke v Marjetici.

Sklicujejo se na to, da je šlo v Malićevem primeru za zaposlitev začasne narave, ki ni bila objavljena na Zavodu za zaposlovanje in je zato niso mogli podaljšati.

"Marjetica Koper je v obdobju po prenehanju delovnega razmerja Davorja Maliča na Zavodu za zaposlovanje objavila tri prosta delavna mesta, in sicer delovno mesto oskrbnika v Zavetišču, voznika komunalnega vozila in administratorja v sektorju Kanalizacije, vendar se Davor Malič na objave ni odzval," so zapisali v Marjetici. "Zaposlenega smo ob izteku pogodbe ponovno seznanili z naravo njegove zaposlitve ter ga pravočasno obvestili o poteku pogodbe in da ni možnosti podaljšanja. Sam je 24. 1. 2019 podpisal sklep o seznanitvi prenehanja pogodbe o zaposlitvi, z naslednjim dnem, 25.1. 2019, pa je do izteka pogodbe nastopil bolniški stalež."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Edi |  19 .04. 2019 ob  04: 23
-9
Človek Biu psihično na tleh vi mu ponujate službo voznika KOMUNALNEGA VOZILA ????????????????????Sej ne moreš verjet.....
MA KASNI TO LJUDJE DELATE TAM.... BREZ SRCA
Opazovalec |  17 .04. 2019 ob  07: 01
44
Če misli da so mu kršene pravice ,lahko pokliče na delovno inšpekcijo ki itak v tem primeru nima kaj pomagati. Nažalost poteče pogodba in to je to . Pri tej vrsti zaposlitve pa je že tisti ki ga je zaposlil vedel da mu ne bodo mogli podaljšati .No gospodu želim čimprejšnjo zaposlitev ,samo s takim odnosom ( bolniška pred potekom pogodbe ) in lepo reklamo na tem portalu jo bo težko dobil .
vseved |  17 .04. 2019 ob  01: 58
-2
@ sayonara , zakaj jih ne povabiš za svojo mizo in pokažeš svojo vest? Še bolje, da ga k sebi povabi Boris P., ki mu je dal službo .
sayonara |  16 .04. 2019 ob  22: 11
ma kaj se! bla bla,, sprasujem: kje imate vest ? ali vas zanima kaj bodo otrocicki jutri imeli na kroznikujQuery112309632777670108549_1555445045973!! ahhh slabo mi je od oblastnikov!
 |  16 .04. 2019 ob  21: 08
27
Namesto da nakladate raje zaposlite Davorja in sterajte svetovalca Gargamela..