ODSLEJ OBVEZNO NOŠENJE MASK V TEH PRIMERIH! Ob vstopu v delovne prostore bo treba meriti temperaturo

Slovenija

Vlada je odločila, da bo od konca tedna obvezno nositi maske na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi. Učenci od 7. razreda naprej bodo morali nositi maske tudi med poukom, prav tako vzgojitelji v vrtcih in vsi učitelji. Ob vstopu v delovne prostore bo treba meriti temperaturo, čas obratovanja gostinskih lokalov se bo omejil.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal, da ta konec tedna začnejo veljati spremembe glede nošenje zaščitnih mask. Po novem bodo obvezne za učence od 7. razreda dalje, dijake in študente. Tudi vzgojitelji v vrtcih in učitelji v razredih vseh stopenj bodo morali nositi maske, je napovedal.

Nošenje mask bo od konca tega tedna obvezno tudi na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so denimo tržnice in mestna jedra.

Prihodnji teden bo v veljavo stopila tudi odločitev o spremenjenem obratovanju lokalov. Čas obratovanja gostinskih lokalov se bo omejil, predvidoma na termin med 6. in 22 uro.

Ob vstopu v delovne prostore bo treba meriti temperaturo, prav tako bodo sprejeli zakonsko podlago, ki bo omogočila bolniško odsotnost do treh dni brez obiska zdravnika.

Kacin je tudi dejal, da vlada pripravlja več ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, če se bo število povečevalo. Ukrepi se nanašajo na delovanje javnega prometa, trgovin, lekarn, pošt, bank in zdravstvenih ustanov. Načrtovane dodatne omejitve zbiranja v smeri zmanjšanja števila oseb, je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  17 .09. 2020 ob  18: 58
Na Hrvaško pred meseci brez težav v Sloveniji mesec kasneje kot kužne živali.
kokodek |  17 .09. 2020 ob  15: 37
kaj zdaj so skladišča polna jQuery112305583765919538686_1600349586969???