ODLIČNA ZASEDENOST KAMPOV V SLOVENSKI ISTRI: Med tujci največ Nemcev, Avstrijcev, Italijanov

Izola

Čeprav so precej odvisni od vremena, so kampi v slovenski Istri v letošnjem poletju zaenkrat dobro obiskani, gostje pa so razmeroma enakomerno porazdeljeni med domače in tuje. Gostom so v marsikaterem primeru na voljo tudi dodatne vsebine in novosti v ponudbi.

V kampu Adria Ankaran so z obiskom in zasedenostjo svojega kampa v prvem letošnjem polletju zadovoljni, saj se številke gibljejo nad lanskoletnimi. Kot so povedali, pa julija in avgusta pričakujejo ponovitev lanske sezone, ki je bila rekordna in so bile zmogljivosti praktično polno zasedene. Kamp Adria ima sicer na voljo 453 parcel, od katerih je 310 namenjenih oddaji za individualne goste, ostale pa sezonskim gostom. Trenutno so 100-odstotno zasedene parcele ob morju, ostali del kampa pa približno 80-odstotno, z začetkom počitnic v tujini pa pričakujejo vsaj 98-odstotno zasedenost.

Ankaran: napoved lepega vremena privablja goste

Poleg tega premorejo tudi 71 mobilnih hišk, od katerih je večina v pavšalnem najemu, 32 pa jih oddajajo. V juliju so te 98-odstotno zasedene, za avgust pa je z napovedjo lepega vremena število rezervacij v zadnjih dneh poskočilo. Delež domačih gostov v Ankaranu je v prvem polletju znašal 50 odstotkov, v juliju in avgustu pa sezonsko pričakujejo nekoliko več tujih gostov.

Z obiskom zadovoljni tudi v lucijskem kampu

Z obiskom so v letošnji poletni sezoni zadovoljni tudi v Kampu Lucija, ki na skupno 550 parcelah lahko sprejme do 1000 gostov. Kot so navedli v Hotelih Bernardin, ki upravljajo kamp, trenutno beležijo za osem odstotkov višjo zasedenost kot lani v tem času. Približno polovico vseh gostov v lucijskem kampu predstavljajo domači gostje. Sledijo gostje sosednjih držav. Tako je največ Nemcev, sledijo Avstrijci in Italijani.

Belveder: kamp za avtodome bo odprt tudi za novo leto

Z dosedanjim obiskom kampa z razgledom nad Izolo so zadovoljni tudi v Hotelih Belvedere, kjer so do začetka julija zabeležili za dobrih 50 odstotkov več nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kamp na Belvederju sicer lahko sprejme med 500 in 600 gostov. Med gosti kampa prevladujejo tuji, ki predstavljajo 66 odstotkov vseh gostov in ustvarijo 60 odstotkov vseh nočitev. Kamp na Belvederju je letos sicer pridobil novo postajališče za avtodome, kjer je na voljo 17 mest, kot napovedujejo, pa bo kamp letos odprt vso jesen in tudi prek novega leta.

Deli novico:

resnica |  16 .07. 2018 ob  15: 50
jih je pa v hotelih kar precej manj kot v istem obdobju lani
ODLIČNA ZASEDENOST KAMPOV | danes ob 10:16  |  16 .07. 2018 ob  14: 02
Pomeni ,da je vsako leto isto ne glede na ustvarjalce turisticne ponudbe na obali, kateri so NESPOSOBNI.
ODLIČNA ZASEDENOST KAMPOV |  16 .07. 2018 ob  10: 16
pomeni da je za razvoj obale najbolj pomemben TURIZEM