Obrvi so okvir našega obraza

Lepota

V obdobju poletja, ko je make upa definitivno manj in se veliko bolj igramo s senčenjem obraza, so obrvi ključni faktor popolnega videza.

Udeleženkam make up delavnic vedno zastavim ključno vprašanje: "Kaj na obrazu je po vašem mnenju najpomembnejše za popoln izgled?" Odgovori so zelo različni. Večina na prvo mesto postavi oči. A ni povsem tako.

Najpomembnejši in prvi ključni vidik popolnega izgleda so na obrazu definitivno obrvi. Pravilno oblikovane dajo videzu absolutno popolnost.

Obrvi so nam ob rojstvu dane po obliki, dolžini in širini in točno take najbolj sovpadajo s potezami našega obraza. Pretirano poseganje v naravni lok obrvi ni priporočljivo, saj s tem uničimo sozvočje idealnih potez. So okvir obraza.

Predstavljajte si sliko, ki jo prinesete domov. Neznansko vam je všeč, vendar na njej nekaj manjka. Ko jo uokvirite, dobi umetnina svojo piko na i. Tako je z obrazom in obrvmi. Pravilno oblikovane in malenkost s senčilom zasenčene so kot vaša slika na steni.

Vsak obraz ima svojo obliko, ki uokvirja in krepi. Poznamo pet glavnih oblik obrvi. Zaokrožene ali zaobljene, z naklonom ali kotne, mehki kot, ukrivljene in ravne.

Zaobljene obrvi, zaokrožene nežno nad očesom, ne ustvarjajo strogega loka. Obrazu dajo zelo svež in naraven izgled.

Kotne obrvi so tiste, katerih oblika je najbolj zaželjena in skoraj vedno poudarjena na vseh fotografijah. Na videz vpliva takoj. Sprva je linija usmerjena navzgor, ob prelomu z ostrim kotom elegantno pada. Kotne obrvi ustvarjajo dobro opredeljen visok lok, ki odpre oči in ne poudarja le obrvi, ampak tudi ostale obrazne poteze.

Obrvi z mehkim kotom imajo enako osnovno obliko kot kotna oblika, toda z bolj zaobljenim prelomom. Linija je diskretna, opredeli mehko ženstvenost in prefinjenost.

Pri ukrivljenih obrveh je lok obrvi ukrivljen rahlo navzdol. Ta oblika poudarja ličnice. Obrazu da premišljen pogled.

Ravne obrvi so obrvi z ravnim lokom. Pogosto so debele, zahtevajo nenehno skrb s poudarkom v bližini očesa. Vodoravna črta pomaga skrajšati dolg obraz z visokim čelom, zaradi česar je videti bolj ovalne oblike. Obrazu dajejo naraven in nedolžen pridih.

Upoštevati moramo tudi dejstvo, da naši obrvi nista enaki, saj tudi leva in desna polovica obraza nista. Sta asimetrični, zato se ne trudite z idealom, ker idealnih obrvi ni. So unikatne, kot smo edinstvene me. Šele ko boste sprejele to dejstvo, boste resnično zadovoljne same s seboj in s svojim videzom.


Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Deli novico: