Novi operacijski dvorani v Valdoltri

Ankaran

V Ortopedski bolnišnici Valdoltra sta bili v okviru investicijskih vzdrževalnih del urejeni dve novi operacijski dvorani s pomožnimi prostori v tretjem nadstropju bolniškega paviljona A. Skupna uporabna površina prenovljenih operacijskih prostorov meri 230 m2, skupna površina tehničnih prostorov z različnimi napravami in kanalskimi razvodi dodatnih 125 m2. Vrednost izvedenih gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del z vključenim DDV znaša skupaj 304.000 evrov. Operacijski dvorani bosta opremljeni z obstoječo opremo, ki bo dopolnjena z nekaj nujno potrebnimi novimi napravami v vrednosti 25 tisoč evrov.

Pred prenovo sta se v prostorih 3. nadstropja paviljona A nahajala najstarejša, za ortopedske operativne posege nič več primerna operacijska dvorana in opuščeni prostori nekdanjega oddelka za septične bolnike. Prenovljeni oddelek za ortopedsko kirurgijo je sestavljen iz vhodnega predprostora za bolnike in vhodnega garderobnega filtra za osebje, prostora za pripravo bolnikov in pooperativno nego, prostora za kirurško umivanje, shrambe za sterilni material, dveh operacijskih dvoran, pomožnega prostora za administracijo, odmor osebja in hranjenje nečistoč ter tehničnega prostora z novimi prezračevalnimi napravami.

Z izvedeno investicijo je Ortopedska bolnišnica Valdoltra dobila kakovosten prostor za opravljanje ortopedske kirurgije, s katerim bo zagotavljala pacientom še višjo kakovost storitev.

Deli novico:

Hudoba |  17 .10. 2014 ob  20: 11
Dobri so in marsikomu so pomagali, a daleč od tega, da bi bili vrhunski. Če so novi prostori namenjeni samoplačnikom, potem ne gre za kakovost storitev ampak za privat zaslužek.
allcide |  16 .10. 2014 ob  19: 31
-1
>> ... s katerim bo zagotavljala pacientom še višjo kakovost storitev. <<

ajde, uredništvo - KDO vam je pa to natvezil, da so imeli tam kdaj visoko kakovost ortopedskih storitev ? ? ?