NOVE VSEBINE NA DEBELEM RTIČU: Vrata odpira ambulanta za avtizem

Ankaran

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič za letos napovedujejo nove projekte. Vrata bo odprla nova ambulanta za otroke z avtizmom, med drugim pa bodo prostore opuščenega bazena v domu Bor preuredili v novo učilnico za otroke. Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča ponovno odprta, že med zimskimi počitnicami pričakujejo novo skupino prekomerno težkih otrok.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič so lani našteli rekordnih 92.600 prenočitev, kar je 10 odstotkov več kot leto prej. Več kot 50 odstotkov otrok pa je mlajših od šest let.

Program za otroke z motnjami avtističnega spektra nameravajo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič vzpostaviti marca, piše portal MMC. Kot je povedala vodja zdravilišča Ana Žerjal, k njim prihaja dr. Marta Macedoni Lukšič, ki odpira ambulanto za otroke z avtizmom.

To pa ne bo edina letošnja novost na Debelem rtiču. V sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem razvijajo nove vsebine naravoslovnih programov za šole v naravi.

Otroci že prihajajo

Med zimskimi počitnicami pričakujejo novo skupino prekomerno težkih otrok. Gre za 16 otrok, ki se v zdravilišču naučijo zdrave izgube teže ter usvojijo pravila ustrezne prehrane in gibanja, piše portal. Gre za pilotni projekt, ki ga financira ministrstvo za zdravje – če bo prepoznalo splošno korist projekta, bo financiranje postalo stalno. "Že rezultati prve skupine so zelo dobri," je za portal povedala Žerjalova.

Poleg tega na Debelem rtiču tudi letos pričakujejo najmanj 1300 otrok iz socialno šibkih okolij

Deli novico:

krtko |  15 .01. 2018 ob  17: 24
gospa ki ni bila sposobna naredit strokovnega ispita v lj porodnišnici ,pa ji je gos. exminister zrihtal diplomo zunaj.
Si zamislite |  15 .01. 2018 ob  15: 12
Da bi koncesijo za isto dejavnost dobila zdravnica Urška Bačovnik Janša. Bi bili vsi tiho, kot zdaj z gospo Mačedoni Lukšić, soprogo ex ministra in profesorja Lukšića, zvestega partijca ZK, nato ZLSD in zdaj SD. Vsi tako socialno usmerjeni, ko gre za svoj žep in privilegije pa so v prvi vrsti. Zato takim pravimo kaviar socialisti :)