NOČNA TRAGEDIJA NA AVTOCESTI: Življenje je izgubila 13-letnica

Kronika

Na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata se je ob pol enih zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 13-letna sopotnica, državljanka Ukrajine, 30-letni voznik pa se je v trčenju hudo poškodoval. 39-letna sopotnica, prav tako državljanka Ukrajine, ki je sedela na sprednjem sedežu, pa ni bila poškodovana.

Fotografija je simbolična.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, je 30-letni voznik iz Ukrajine vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje.

Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu.

To je letošnja 18. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Lani v enakem obdobju je na tem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija