NEPRIDIPRAV V ZALEDJU KOPRA POTRPEŽLJIVO ČAKAL NA POŠTARJA: Ne boste verjeli, kaj je ukradel iz nabiralnika

Kronika

V Manžanu je nekdo občanu iz poštnega nabiralnika ukradel pismo s plačilnima karticama, kasneje pa še pismo s PIN številkami. V nadaljevanju je opravil tudi dvig gotovine. Policisti zadevo intenzivno preiskujejo.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 107 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete pa so obravnavali tri tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v osmih primerih.

Včeraj je v vasi Slavina pri Postojni nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel gotovino.

Ob 18. uri so policiste s centra Dars obvestili, da se jim je prižgalo opozorilo za kontrolo višine pred predorom Dekani, v smeri Kozine. Policisti so vozilo izsledili in ustavili. 51-letni voznik tovornega vozila je že sam opazil, da se je na vozilu strgala zaščitna folija na tovoru, kar je tudi sprožilo alarm. Napako je sam odpravil. V postopku pa je bilo ugotovljeno, da je potekla registracija vozila, zato so mu izdali plačilni nalog, zoper podjetje pa bo uveden hitri postopek.

Ob 20.20 so policisti intervenirali v vasi pri Postojni. Ugotovili so, da sta sinova udarila mamo. Med postopkom nista upoštevala ukazov policista, saj nista pustila, da patrulja opravi varnostni pregled, zato so bila zoper njiju uporabljena prisilna sredstva za vezanje in vklepanje, zatem pa sta naprej kričala in žalila. Ker se nista umirila in na ukaz policista nista prenehala s kršitvijo, in ker je obstajala bojazen, da bosta s prekrškom nadaljevala, je bilo zoper oba odrejeno pridržanje. Obema je bil izdan tudi plačilni nalog.

Ob 21.40 je v Piranu 18-letna voznica z osebnim avtomobilom v levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in trčila v betonski zid. V vozilu je bila tudi sopotnica, pri trčenju pa se nista poškodovali. Policisti so voznici odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0,43 mg/l, voznica je bila še voznik začetnik. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni nalog. Voznici in sopotnici so policisti izdali tudi opozorilo po ZNB.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so na območju PP Ilirska Bistrica policisti obravnavali državljana Bangladeša, na območju PP Koper pa devet državljanov Afganistana in tri državljane Pakistana. Na območju PP Piran so obravnavali dva državljana Kosova. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  11 .11. 2020 ob  21: 38
Da banka pošilja kartico in PIN kodo po navadni poštijQuery112301962034741244152_1605127170502? Pa to se niti v risankah ne dogaja. Samo v Butalah - Sloveniji!