NADZOR V TRSTU: S kamerami vas spremljajo na vsakem koraku

Trst

V Trstu so namestili kar 1363 kamer, in sicer na vseh 271 avtobusov prevoznega podjetja Trieste Trasporti, ki v mestu skrbi za javni avtobusni promet.

Kamere snemajo znotraj avtobusa in zunaj njega. V podjetju Trieste Trasporti pravijo, da gre za pomemben doprinos k varnosti potnikov, tako glede preprečevanja kraj in napadov ali ugotavljanja vandalskih dejanj v samem vozilu kot tudi varnosti v mestu samem, piše Primorski dnevnik.

Policija z avtobusnim prevoznim podjetjem sodeluje in je od februarja preverila že več kot 50 posnetkov. Zunanje kamere so se namreč izkazale kot zelo koristne, saj so z njimi 'stopili na prste' prekrškarjem, ki so npr. po prometni nesreči zbežali.

Sodelovanje pa bodo še okrepili. Vozniki avtobusov bodo lahko od začetka julija naprej, če bodo presodili, da je potreben poseg policije, pritisnili na gumb, ki bo možem v modrem omogočil ogled posnetka neposredno. V primeru da bo potrebno, bodo nemudoma ukrepali.

Deli novico:

mali |  16 .06. 2017 ob  23: 37
To bi morali tudi tu v Kopru uvest. OK sej je ze kar nekaj kamer ma vseeno bi bilo potrebno vec.
Alq |  16 .06. 2017 ob  17: 56
Dodajte se da imajo ti busi brezplacni wf, so novi yet po najstrozjih ekoloskih pravilnikih o izpustih, porabi itd. Voznji med voznjo ne telefonirajo ce to naredijo letijo is sluzbe. Bravo!
Nič novega |  16 .06. 2017 ob  17: 05
Pri nas v kopru imamo teh nadzornih kamer na vsakem koraku in tudi plačali smo jih za čuvanje palm,vodnjakov itd.
@zoran 13 |  16 .06. 2017 ob  15: 45
Nečesa ne ločiš. Ti si zaseben človek SAMO znotraj svoje lastne zasebnosti. Torej doma, v krogu družine, v krogu sorodnikov v zasebnih prostorih, v krogu prijateljev v vam ljubih izbranih zasebnih lokacijah ipd. V teh okvirih imaš vso pravico do osebne integritete in zaščite. Čim stopiš na ulico, zaviješ v lokal, parkiraš na parkirišču itd., postaneš del javnosti. Postaneš JAVNOST, ti je jasno? Tako je to.
Zadnja novica!! |  16 .06. 2017 ob  15: 15
-1
Na Obali se nahajajo sami norci. Avtohtonih domačinov je zelo malo, ker so jih tujci izpodrinili. Na plaži vojna od Kopra do Sečovelj. Švabice bi se šle tudi vojno. Na stzunjanski plaži so najbolj nuri. Ko pridejo ljublkjanske srajce..vojna. Hudič naj jih vzame vso to shizofrenijo. Želimo si mira.
učke |  16 .06. 2017 ob  14: 43
ja velik je takih k z učkami slačijo.
zoran13 |  16 .06. 2017 ob  13: 30
KAMERAMANIJA

Strategija snemanja in posledično kasnejšega kaznovanja se je dobro prijela tudi v naši državici, saj so kamere dandanes že domala povsod, bodisi na ulici, na avtocesti, v avtomobilih, v avtobusih, v pisarnah, v uradih, na bankomatih, v bolnišnicah, v hotelih, v termah, na bazenih, da o drugih ustanovah niti ne govorimo. Nekoč so rekli, da naj bi nas ne snemali ali slikali brez naše privolitve, pa se danes tega skorajda nihče več ne drži. Vdor v zasebnost je postal že tako moteč, saj ne moremo niti več v gostinski lokal in slaščičarno, ne da bi ob pogledu v strop, zagledali znano temno polkroglo kamero, ki opreza za vsakim našim gibom ali besedo. Včasih smo se zgrozili ob branju Georga Orwella knjigo 1984 ali Ray Bradburijeve - Fahrenheit 451 ter vsesplošnega nadzora človeka in njegovih dejanj, ko imamo vse to sedaj pred nosom in še to brez možnosti ustrezne zaščite. Zaščita zasebnosti in s tem povezan vdor v našo zasebnost, ni bil še nikoli tako problematičen, saj ne vemo, niti kje se lahko dogodi in niti na kakšen zviti način lahko pride do njega. O vsemogočnosti in zmogljivosti kamer, pa je bilo zadnjič izdano opozorilo, da naj na tekmah in prireditvah, nikar s prsti ne kažemo značilnega "V", kot zmaga, saj lahko pride do tega, da se na tak način, polastijo naših prstnih odtisov in da moramo biti zato izjemno pazljivi!
miha |  16 .06. 2017 ob  12: 51
ne vozim se s tržaškimi avtobusi, tako, da me novica ne prizadene....