NADALJUJEJO Z IZOBRAŽEVANJI: Marjetica tokrat na OŠ Ankaran

Koper

Na Marjetici so z današnjimi delavnicami za naše najmlajše uporabnike v OŠ Ankaran zaključili s serijo izobraževalnih delavnic po osnovnih in srednjih šolah. Na delavnicah skušajo na zabaven in interaktiven način najmlajšim in malce starejšim približati proces prevzema in nadaljnje poti odpadkov. Skupaj odpadke razvrstijo v pravilen zabojnik, opozorijo na najpogostejše napake in poudarijo pomen ločenega zbiranja posebnih vrst odpadkov, kot so nevarni, kosovni in zeleni rez.

V sklopu delavnic pa Marjetica Koper tudi opremi šolski objekt z MAKOBOX zabojniki, ki so v veliko pomoč učencem pri lažjem ločenem zbiranju odpadkov. Na Marjetici še pravijo, da se z začetkom šolskega leta jeseni delavnice ponovno pričnejo.

Zgodnja priučitev otrok o pomenu ločenega zbiranja odpadkov, dokazano podaja najboljše rezultate. Pogosto so prav otroci tisti, ki o pomenu tega procesa poučijo svoje starše. Iz Marjetice še sporočajo, da jih veseli, ker so v sodelovanju s srednjimi in osnovnimi šolami v letošnjem letu izpeljali veliko takih delavnic ter v rabo predali več kakor 100 MAKOBOX zbiralnic.