NA PRIMORSKEM SE ŠE NAPREJ DOBRO DRŽIMO: Včeraj 42 novokuženih od 745

Slovenija

V sredo je bilo v Sloveniji opravili 5287 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrjenih 745 okužb, kar je največ testov in potrjenih okužb doslej v enem dnevu. Primorska se vsaj za enkrat drži dobro, včeraj je bilo zabeleženih vsega skupaj 42 okužb.

Največ, po 5 novookuženih so včeraj zabeležili v Kopru, Ajdovščini in Idriji. Štiri okužbe so imeli v Piranu in Novi Gorici. Po tri okužbe so bile v Tolminu in Postojni. V Sežani, v občini Renče-Vogrsko, Pivki in Ilirski Bistrici so zabeležili po dva okužena. Po enega okuženega so imeli v Kobaridu, Kanalu ob Soči, Komnu, Ankaranu in občini Hrpelje-Kozina.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 221 bolnikov s covidom-19, 40 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Skupaj je bilo doslej potrjenih 10.683 okužb, umrlo je 176 bolnikov s covidom-19. Na Primorskem je umrlo 7 ljudi, ki so bili okuženih s koronavirusom. Eden v Piranu, eden v Tolminu in 5 v Vipavi. Spomnimo, da so se v času spomladanskega vala soočili z velikim številom okužb v vipavskem domu za starejše občane Pristan.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 4818 aktivno okuženih, število okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh pa se je povzpelo na 230.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija