MOK meni, da je trgovina na Lazaretu njihova

Ankaran

Na koprskem sodišču se nadaljuje pravda, ki se je začela leta 2013, med Mestno občino Koper in podjetjema Kompas mejni turistični servis ter Kompas shop trgovina in storitve, poročajo Primorske novice. MOK se namreč ne strinja, da lahko slednja še naprej uporablja prostore na Lazaretu.

Prostore so po mnenju občine leta 2012 dobili v svojo last, za njih so takrat plačali tri milijone evrov, zato na sodišču spodbijajo najemno pogodbo med podjetjem Kompas mejni turistični servis in Kompas shop trgovina in storitve, ki je bila za najem trgovine na Lazaretu sklenjena za 99 let.

Kot poroča časnik, gre za nenavadno dolgo obdobje, še bolj, ker bi višina najemnine tako dolgo ostala nespremenjena.  MOK zdaj poleg vrnitve nepremičnine od Kompasa terja še plačilo uporabnine, po njihovem izračunu 1,1 milijona evrov.

Trgovina na območju Občine Ankaran

Trgovina na Lazaretu se sicer nahaja na območju nove ankaranske občine, podžupanja Barbara Švagelj pa je za časnik pojasnila, da bodo te prostore uvrstili na seznam nepremičnin, ki so del delitvene bilance med občinama.

Deli novico:

murje |  10 .05. 2015 ob  22: 33
Ta objekt, ki je bil zgrajen še v času Jugoslavije, ki je deloval kot restavracija, je bil zaradi bližine mejnega prehoda poln gostov in turistov. Ti so se iz ob prehodu slovenske meje radi ustavljali tukaj, da so se osvežili ali pa kaj dobrega pojedli. Vsi tisti odgovorni, ki so prispevali k propadu in stanju v kakršnem je sedaj ta objekt, bi morali potrebna popravila plačati iz svojega žepa. Za vse to, kar so nam zgradili in zapustili naši starši v še dobrem stanju, nismo znali ali pa zmogli poskrbeti, niti več za redno vzdrževanje. Raje smo vse skupaj zapustili in pustili, da propada in da zmaguje vandalizem, zato, bi se morali vprašati ali si sploh zaslužimo lastništvo takšnega objekta.
Raje bi ga namenili za kakšne koriste projekte ali za pripravo hrane za brezdomce in vse obubožane državljane, saj je takšnih objektov še mnogo in ravno odnos do njih nam prikazuje, kako skrbimo za našo očetnjavo.
@zvizgac |  09 .05. 2015 ob  12: 15
Enako so naredili z ankaranskim pokopališčem.
@zvizgac |  08 .05. 2015 ob  18: 03
-2
Sploh ni po narocilu noben sesul.....poleti pridejo cigoti in odpeljejo kar je vredno-sedaj nic....mal se pozanimaj...
@zvizgac |  08 .05. 2015 ob  12: 54
Da bi objekt razvrednotili, so ga po naročilu sesuli vandali.
zvizgac |  08 .05. 2015 ob  12: 34
v drzavi pravnikov se pravdajo za razpadajoc beton
drzava naj raje pobere denar od lastnikov takih podrtij
davek na sramoto
sveti jurij |  08 .05. 2015 ob  11: 42
-4
MOK ? Nikakor, ker MOK ne obstaja.
ponovno |  08 .05. 2015 ob  11: 09
mokre sanje popota