Medijski mogotec Murdoch se ločuje

Trendi

Avstralski medijski magnat Rupert Murdoch je na sodišču v New Yorku vložil zahtevo za ločitev od svoje tretje soproge Wendi Deng Murdoch, domnevno zaradi nepopravljivih razhajanj v odnosu. Vloga za ločitev 82-letnega Murdocha je po poročanju ameriških medijev krajša od ene tipkane strani.

Murdoch je svojo tretjo soprogo srečal leta 1997 na zabavi v Hongkongu, kjer je delala za podružnico njegovega medijskega imperija News Corp Star TV. Pred tem je diplomirala na ameriški univerzi Yale. Poročila sta se junija 1999 na jahti v New Yorku.

Po poroki je danes 44-letna Wendi Deng opustila delo za televizijo v Hongkongu in se je med drugim preizkusila kot filmska producentka. Še posebej je zaslovela julija leta 2011 med parlamentarnim zaslišanjem o prisluškovalni aferi Murdochovih novinarjev, ko je skočila v moškega, ki je možu v obraz zabrisal krožnik s kremasto vsebino.

Wendi je Rupertu rodila hčerki Grace in Chloe, ki sta stari 11 oziroma devet let. Murdoch ima še štiri otroke iz prvih dveh zakonov. Ločitev ne bo vplivala na razmerje moči v medijskem imperiju News Corp, ki se bo čez teden dni razdelil v dva dela. Eden bo imel pod seboj časopise in televizije, kot je televizija Fox ter druge medije, drugi pa filmsko in televizijsko produkcijo.

Deli novico: