Lepotni nasveti malo drugače

Trendi

Za vsak estetski in kozmetični problem obstaja nešteto rešitev. Težave lahko odpravimo bodisi z različnimi preparati, ki jih danes najdemo praktično na vsakem koraku bodisi s pomočjo nekaj iznajdljivosti in sestavin, ki jih najdemo kar v domači shrambi.

Mnoge med vami ste nedvomno že slišale za lepotne nasvete iz domače shrambe. Tiste, ki se vam še sanja ne, o čem govorimo, pa boste nad njimi več kot navdušene. Nasveti so ne samo praktični, ampak tudi nadvse učinkoviti. Zaupajte nam in preizkusite!


1. Namesto maske za obraz uporabite kar domač med, ki se skriva v vaši shrambi in čaka na zimo. Med deluje izrazito antibakterijsko in blagodejno vpliva na akne in ogrce. Zato brez strahu namažite svoj obraz z medom (pazite, da ga boste dobro razmazale) in pustite na koži delovati približno 10 minut. Z mehko brisačko in s toplo vodo nato med nežno odstranite. Vaša koža bo gladka in sijoča.


2. Ne uničujte vaše sklenine z dragimi in neuporabnimi belili za zobe, v vašo zobno pasto raje primešajte kuhinjsko sodo bikarbono, ki bo vašemu nasmehu povrnila vso belino.


3. Če pri roki nimate pene za britje, fant pa vas že nestrpno pričakuje, lahko namesto te uporabite kar balzam za lase. Ta vlaži kožo in mehča dlačice, zaradi česar bo depilacija bistveno lažja.


4. Če ste ena tistih, ki prisegate na vselej urejene in nalakirane nohte, potem je dobro vedeti, da lahko grde madeže na nohtih odstranite z limoninim sokom.


5. Pomaranča ni samo odličnega okusa, ampak je hkrati tudi odličen pripomoček za mehčanje kože na komolcih in petah. Kot taka lahko služi tudi za piling celotnega telesa. Njena kislina in vitamin C so odlični za odstranjevanje stare kože in njeno obnovo. Enostavno sočno pomarančno prerežite na pol in se dobro podrgnite po telesu.

 


6. Ali ste vedele, da je dobro določene kozmetične proizvode hraniti v hladilniku? Predvsem lake za nohte, barvice za oči, črtala za oči in šminke so tiste, ki bodo dlje zdržali, če jih boste hranili na hladnem.

Deli novico: