LEGENDA DIRKAŠKEGA SVETA MARIO ANDRETTI OBISKAL MOTOVUN: Z njim se je srečal tudi Jernej Čopi, direktor podjetja Ensol 360

Istra

Jernej Čopi, podjetnik z Obale, ki skupaj z mlado zagnano ekipo inženirjev in oblikovalcev pod znamko 360 Karting navdihuje z inovativnimi kartodromi po vsem svetu, se je v Motovunu srečal z Mariem Andrettijem, najuspešnejšim avtomobilističnim dirkačem v zgodovini.

Jernej Čopi, direktor podjetja Ensol, je gostil Maria Andrettija v njegovem rojstnem kraju Motovun.

Andretti je v Motovunu živel osem let, ko se je skupaj s starši preselil v Združene države Amerike, kjer je tudi gradil svojo uspešno dirkaško kariero.

Sedaj 78-letni Mario Andretti, legenda dirkaškega sveta, se je rodil v Motovunu leta 1940. Ob tej priložnosti je po številnih letih v ponedeljek ponovno odprl vrata svoje rojstne hiše v starem mestnem jedru Motovuna. Spomine na njegovo otroštvo je posnela tudi ekipa produkcijske hiše NBC, ki snema dokumentarec o njem.

Po številnih letih je Andretti ponovno odprl vrata svoje rojstne hiše.

Srečanje je Jernej Čopi skupaj z Andrettijem in vodstveno ekipo pod znamko Andretti Indoor Karting & Games izkoristil za načrtovanje novih kartodromov, ki jih čez lužo gradi njegovo podjetje Ensol 360 Karting.

Čopi skupaj z Andrettijem in vodstveno ekipo Andretti Indoor Karting & Games 

V oktobru se namreč v San Antoniu, ZDA, odpira že drugi večetažni kartodrom pod taktirko znamke 360 Karting, ki se ponaša s kar 3.720 kvadratnimi metri skupne površine.

Kartodrom, ki ga je Ensol 360 karting zgradil za Andretti Indoor Karting & Games. Odprtje bo konec oktobra.

"Ustvarjanje kartodromov pod znamko Maria Andrettija, legende, ki v svetu dirkanja pomeni največ, je izredna čast, priložnost in hkrati velika odgovornost. V prihodnje nas čaka še veliko skupnih projektov in nadaljnji razvoj karting industrije," nam je ob tej priložnosti povedal Čopi.

Deli novico:

satir |  28 .09. 2018 ob  12: 19
Mario je na 24. mestu po doseženih zmagah v formuli 1 z 12 zmagami, Šumi jih je nabral 91, Hamilton na drugem mestu pa 62...
Svetovni prvak je bil samo 1x. Šumi 7x, Hamilton 4x... Tisto dirkanje po ameriki je pa itak butasto, kot hrčki v krogu. Je Mansel pokazal kako se temu streže. Čim je prestopil iz formule 1 v formulo indy je postal prvak, z levo roko bi se reklo..
Tako da Mario gor ali dol, zaradi tega ker je Ištrijan Ežulo, še ni treba pretiravat da je citiram "najuspešnejšim avtomobilističnim dirkačem v zgodovini" ... Ja je bil dober ampak še daleč od najuspešnejšega.
Tako mimogrede, ste vedeli da je bil en znan pokojni Dekančan (ne bom povedal kdo) tudi dober, kaj pravim, odličen, tako v dirkanju s kolesom, v dirkanju na danes bi se reklo motoGP ... mislim da je bil enkrat deseti, da je bil dober v ralliyu, da je bil odličen v Trapu, da je na 2000 m zadel petkratz v center tarče s sniperjem, da je stoenko znal sfrizirat na 190km/h .... pa še glasbenik je bil in fejst dečko da malo takih... ajde novinarček, napiši, najdi, razišči in pohvali...
# |  28 .09. 2018 ob  11: 47
Andretti legenda!
@wina |  28 .09. 2018 ob  07: 30
-3
mogoče njegova desna roka Šafar ni lih cvetek in je antipatičen...ma Čopi pa si zasluži uspeha! zakaj se pa držijo službe če je tako grozno delat tam?
regional |  27 .09. 2018 ob  20: 42
neumnosti? dirkač... raje drekač
Wina |  27 .09. 2018 ob  20: 31
Spet Regionalno znanje..."najuspešnejši avtomobilistični dirkač vseh časov"? Kaj je z vami, mal si preberite o zadevah preden pišete neumnosti. Kar se tiče "osebka" in njegovega podjetja, povprašajte malo kakšna je klima v podjetju, kakšni so odnosi in način komunikacije "teh šefičov" do delavcev. Sicer pa sami niso bili sposobni naredit NIČ, dokler ni prišel Italjanček in dal € na mizo, da so se šli resnega posla, sicer bi bili v garaži in delali avtopiste za otroke.
Rnb |  27 .09. 2018 ob  20: 20
Joshua in Justino,vidva ste res v bedaka,Jerneju ne sežete niti do kolen ima saj glavo na mestu,kar bi pri vas težko rekel.Jernej čestitke samo tako naprej.
bepič |  27 .09. 2018 ob  14: 31
eni res ste premalo zaposleni v življenju, da najdete vedno nekaj z nacioinalizmu in podobna politična sranja...dve uspešni osebnosti na podobnem področju! vsaka čast Čopiju za izzive v katere se spusti in upam, da uspe tudi meni tako al drugače en dan:)!
:) |  27 .09. 2018 ob  14: 26
-3
Andretti, zgodba uspeha. Dobro, da so z družino pobegnili. Če bi ostal v gnjilem jugo-komunizmu bi najbrž popravljal mešalce za malto na Stavbeniku.
Maja |  27 .09. 2018 ob  13: 33
Nikoli ne izpustim priložnosti za ti čestitati za tvoj pogum, zagnanost in treznost pri uresničevanju tako velikih projektov. Super človek od zmeraj, ponosni smo nate, Jernej.
Joshua |  27 .09. 2018 ob  13: 27
Hm...Andretti je v Istri domorodec Čopi pa priseljenec in obalčan.
Istra  |  27 .09. 2018 ob  13: 17
Fantastično
Justino |  27 .09. 2018 ob  13: 14
-5
Sem mislu da Ćopi nemara ex južnjakov,hm sem se motil najbrž.