KOPRSKI TRGOVSKI CENTRI S SPREMENJENIM URNIKOM: Zaprte javne športne površine, otroška igrišča in javne sanitarije, tržnica včeraj še odprta

Koper

Športno rekreacijski park Bonifika, Center športov na mivki, večnamensko športno igrišče in otroško igrišče (na strehi balinarske dvorane) na Beblerjevi ulici ter številna igrišča v krajevnih skupnostih bodo od danes zaprti. Marjetica Koper bo zaprla tudi javne sanitarije v mestnem jedru, medtem ko je koprska tržnica včeraj še obratovala.

Razmere v Sloveniji se zaostrujejo iz ure v uro, prav tako tudi varnostni ukrepi, ki jih sprejema država. Vse z namenom omejiti oziroma povsem preprečiti nadaljnjo širitev okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2, sporočajo iz koprske občine. V Mestni občini Koper bodo zato od 15. marca 2020 dalje zaprte javne športne površine in igrišča, ki jih upravlja Javni zavod za šport, otroška igrišča v krajevnih skupnostih, ob šolah in vrtcih ter javne sanitarije. "Občankam in občanom polagamo na srce, naj bodo odgovorni in do nadaljnjega ne obiskujejo niti drugih, sicer javno dostopnih igrišč ter javnih površin," pravijo na občini.

"Če želimo zajeziti splošno širjenje okužbe z novim virusom, je namreč pomembno predvsem dosledno slediti preventivnim ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zadržujte se doma, omejite druženje in se izogibajte vsem javnim prostorom ter površinam, na katerih se zbirajo večje skupine ljudi. Ob prvih znakih okužbe pokličite svojega zdravnika," sporočajo in dodajajo, da je zdaj čas, da kot družba stopimo skupaj in si kot prioriteto zastavimo zdravje – najprej svoje in svojih bližnjih, s tem pa posredno tudi naše skupnosti.

Že v petek smo se z vprašanji, ali bodo v luči trenutne zdravstvene situacije kako omejili delovni čas ali število obiskovalcev, naslovili na velike trgovske centre na Primorskem. Odgovorili so nam le iz novogoriške Supernove, kamor spada tudi tamkajšnja Qlandia, medtem ko iz Park Centra Koper in Planeta Koper odgovorov do danes nismo prejeli.

Do nadaljnjega ostaja delovni čas Supernova nakupovalnih centrov sicer nespremenjen. "Poskrbeli in sprejeli smo nujno potrebne preventivne ukrepe za zaščito zaposlenih in obiskovalcev. Sklep o spremembi delovnega časa naših centrov bo sprejet, če nam bodo to narekovale odredbe pristojnih državnih organov, zato do nadaljnjega ostaja nespremenjen," so nam odgovorili in dodali, da zaposlene in obiskovalce informiramo po svojih najboljših močeh  v upanju, da bomo vsi skupaj nastopali zbrano, dosledno in enotno, brez nepotrebne panike. "Potrebna so razumna dejanja vseh nas, ki lahko le skupaj vplivamo na čimprejšno vzpostavitev normalnega stanja v okolju, v katerem živimo in delamo," pravijo v centrih Supernova.

Naknadno so nam sicer sporočili, da enaki ukrepi veljajo tudi za Park Center Koper in nakupovalni park Supernova Koper, enako tudi za hipermarket Mercator-Supernova, ki je sedaj v lasti Supernove Group. Zadnja novica strani pa je, da so s ponedeljkom 16.3.2020 prilagodili urnik nakupovalnega centra Park Center in nakupovalnega parka Supernova Koper ter tudi Mercator centra Hipermarket Koper na skrajšani delavni čas od 10.00 do 18.00 ure. V park Centru je izjema le megamarket Interspar in drogerija Muller.

Včeraj smo v uredništvo prejeli tudi začudeno sporočilo bralke, da je koprka tržnica obratovala nemoteno. "Kako branjevke in ostali obiskovalci mestne tržnice poskrbijo za osnovno higieno in preprečitev okužbe z virusom?" se sprašuje bralka in ob tem sprašuje, kakšnu ukrepi so bili sprejeti s strani upravitelja.

"V podjetju pozorno spremljamo nastalo situacijo," so nam v odgovoru zapisali s koprske Marjetice, kjer bodo na ponedeljkovem sestanku sprejeli dodatne ukrepe z namenom zajezitve in preprečitve širjenja pandemije koronavirusa. "Z namenom obvarovanja naših zaposlenih, ter prav tako naših strank, bomo zaprli obe Cvetličarni ter trgovino Agroključ. V obratu Vrtnarija, kjer dela potekajo v večjem delu na prostem, pa bomo prilagodili urnik na čas med 07.00 – 17.00," so zapisali danes.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  16 .03. 2020 ob  11: 30
Od 10-18 bi morale trgovine vedno delat in ob nedeljah bi morale biti zaprte.Tudi trgovci so ljudje.
Očitno se morajo zgoditi res grozne stvari,da ljudje začnejo razumeti.
Tudi Tuš v Kopru bi lahko zapirali ob 18,pa še vedno dela do 21h.
Očitno v tem centru nekaj konkretno ne štima.
ManofSteel |  15 .03. 2020 ob  23: 30
Žalostno je le to, da trgovski centri prodajajo razkužila, niso pa sposobni dat razkužila na samem vhodu, da se ja ne bi širile bakterije. Včeraj in danes sem bil v merkatorju, sparu, hoferju in agrariji. Nobeden nima na vhodu razkužil. In vi hočete zaščitit delavce v trgovinah jQuery112305984077785135704_1584311061421?? A taisti delodajalec pa stoka o problemu okužbe njegovih delavk. Kdo koga tukaj brije norca...DRŽAVA UKREPAJ !