KOPRSKI KRIMINALIST DEJAN GRANDIČ O ZASEGU 206 KG KOKAINA V LUKI KOPER: "Ladja je priplula iz Brazilije, osumljenca se na policiji nista zagovarjala" (FOTO, VIDEO)

Kronika

Poročali smo že o nedavnem zasegu kokaina v Luki Koper. Kot je danes povedal Dejan Grandič, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper, je OKC Koper minuli četrtek v zgodnjih jutranjih urah dobil obvestilo, da so varnostniki na varovanem območju koprskega pristanišča, v bližini Sermina, opazili dva potapljača. Na kraj je bila napotena policijska patrulja, ki je zalotila 41-letnega Albanca in 36-letnega Brazilca.

Oba moška sta bila v potapljaški opremi, nista pa pri sebi imela osebnih dokumentov, zato so ju privedli na koprsko policijsko postajo. Moška policistom nista znala pojasniti, zakaj sta se zadrževala na varovanem območju Luke Koper, zato so policisti in kriminalisti območje pregledali.

Kot so ugotovili, je bila na privezu v pristanišču tovorna ladja, ki je v Koper priplula iz Južne Amerike oz. Brazilije. Pri podvodnem pregledu dovodnega sistema za črpanje morske vode za hlajenje sistemov ladje so policisti odkrili sedem paketov oz. zavojev, ki so jih potapljači privlekli na površje. V njih je bilo skupaj 206 kilogramov kokaina.

Potapljačema so odvzeli prostost in sta bila minuli petek privedena h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je na predlog tožilstva zoper oba odredil pripor. Grozi jima od pet do 15 let zapora. 

Oba osumljena tega kaznivega dejanja sta imela po navedbah Grandiča pomembno vlogo v transportu prepovedane droge. Policija nadaljuje postopek zbiranja obvestil in trenutno nima podatkov, kam je bila droga namenjena. Po sedanjih preiskavah ne sumijo, da bi bil ladjar seznanjen s tihotapljenjem droge, je še pojasnil Grandič.

Vrednost droge bi po ocenah policije na črnem trgu znašala med devet in 32 milijonov evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  22 .03. 2024 ob  21: 34
Zakaj slovenska policija ne zaustavi tihotapljenje droge skozi Luko Koper.
Je postavil vprašanje nek bivši predsednik banane države?
Ker Slovenci radi uporabljajo mamila. Država pa deli metadon.