KOPALCEM SVETUJEJO PREVIDNOST: Kje v Istri odsvetujejo skok v morje?

Istra

Hrvaški zavod za javno zdravje je od 6. do 14. septembra izvedel deveti pregled kakovosti morja v Istri. Vzorce morske vode so pobrali na 210 različnih krajih. Previdnost svetujejo kopalcem na območju zaliva Peškera.

Glede na rezultate mikrobioloških pokazateljev je morska voda izvrstne kakovosti za kopanje na 192 krajih, kjer so bili odvzeti vzorci, poroča Glas Istre.

Na 15 krajih – Stella Maris/Jezero, Punta/Villa Rita, Punta/Hotel Umag, Punta/Hotel Sipar, Moela, Špina, Pelegrin, Finida/Sredina, Lovrečica/Molo, Lovrečica/zaliv Slanik na območju Umaga; Hotel Materada/severni del, Hotel Pical/plaža Borik na območju Poreča; Bela uvala/Uvala Crljena zemlja in Puntica/v smeri proti ribiški luki v občini Funtana ter Valalta/pod toboganom v Rovinju – je izmerjena dobra kakovost vode za kopanje.

Na dveh mestih – Peškera/leva stran zaliva in Duga uvala/Hotel Croatia v občini Marčana – je izmerjena zadovoljiva kakovost morja. Na območju Peškera v Poreču je bilo v preteklosti zabeleženo kratkotrajno onesnaženje, zadnji rezultati odvzetih vzorcev pa so zadovoljivi. Zadovoljiva je kakovost morja pod Hotelom Riviera, dobra pa je kakovost morja pri Hotelu Pical na plaži Borik. Na območju Zaliva Peškera kopalcem svetujejo previdnost.

V času jemanja vzorcev je bila temperatura morja med 22,6 in 26 stopinj Celzija, temperatura zraka pa se je gibala med 20 in 26,4 stopinje Celzija, še piše Glas Istre.  

Deli novico: