Konoplja dokazano zdravi raka

Zdravje

Ekstrakti konoplje uničujejo rakave celice, zato je z njimi mogoče zdraviti tudi enega najbolj nevarnih vrst, raka na možganih.

 

Ameriški Nacionalni inštitut za zlorabo drog je priznal, da obstajajo prednosti pri zdravljenju bolnikov z rakom z izvlečki konoplje. Konopljino olje pomaga pri uničevanju nekaterih rakavih celic in zmanjšuje velikost tumorja. Kot so pokazale študije na miših, lahko izvlečki konoplje v kombinaciji z obsevanjem povečajo njegove učinke.

V mnogih državah ni priznana

O zdravilnih učinkih konoplje smo se pogovarjali tudi v Regionalovem intervjuju z Matejem Ušajem.

A konoplja v mnogih državah ni priznana kot zdravilo, kljub temu pa je ameriška Agencija za hrano in zdravila priznala dve zdravili, ki vsebujeta kanabioide. Ta zdravila se uporabljajo predvsem za zmanjšanje bolečine, lajšanje slabosti in pri vnetnih in mišičnih težavah.

Strokovnjaki preučujejo tudi, kakšne učinke ima konoplja na avtoimune bolezni kot so multipla skleroza, Alzheimerjeva bolezen, duševne motnje in napadi.

Deli novico:

@Tudi jaz |  15 .05. 2015 ob  03: 26
-1
Tvoji kolegi so se enostavno postarali, vecina pa so bli debili ze od zacetka, samo ti si odrasel in mislis, da so taki zaradi trave.
tudi jaz |  24 .04. 2015 ob  07: 28
sem jo prekadil, da je kaj...seveda smo na začetku imeli samo domačice (1.liga). Ko so nato prišle v giro razne pošiljke skanka, superskanka in kaj še vem se je začelo. Enostavno je nisem prenesel več, ker v 90% sem bil že cel paf in neuporaben po par dimih.

Prosim, da ne govorite da ne škoduje, ker ni res. Meni je in to še kako (beri paranoia itd.). Imam tudi ogromno kolegov, ki so kadili še pa još in zaključek - mozak se jim je očitno skisal - ne vsem, večini pa (bleda senca človeka, ki sem poznal, reaktivnost na nuli, razmišljanje omejeno da je kaj, itd). Seveda ne velja za vse, vendar v mojih krogih to velja za 80% ljudi, ki poznam.

In še to, na neki fešti se je kadilo - v giru 6-ih ljudi je krožilo po 4.jointe naenkrat, kup trave na mizi, muzika neki čudni psiho house... Takrat nisem več kadil, vendar sem bil zraven prijateljev in skratka ko sem odprl tretjo pivo sem jih že poslušal, da kakšen alkoholik sem :))))
@kukulele |  22 .04. 2015 ob  07: 42
V kolikor še vedno veljajo reklame proti marihuani iz leta 1966, potem se vprašaj kaj bluziš tukaj gor!
@@@@kr en |  22 .04. 2015 ob  07: 41
Sprašuješ me po starosti, ti takoj povem: imam 52 let, sem zaposlen in sem na vodilnem mestu že 8 let. Imam hčerko staro 26 in sina starega 24 let. Sam kadim že od svojega 16. leta. Ker sem imel zelčo mlad hujšo prometno nesrečo, katere posledice čutim še danes, mi do sedaj ni bilo potrebno posegati preveč po tabletah.

Pred približno letom in pol, so odkrili še eno posledico nesreče in sicer 4 anomalije v vratni hrbtenici. Zaradi poškodbe živca sem dobil tablete proti bolečinam. Po 14 dneh jemanja, sem Ketonal prenehal jemati in jemal samo Zaldiar, ker nisem mogel več, zaradi drisk in vsega slabega. Prijatelj mi je rekel naj za božjo voljo nabavim smolo. Sem jo in ne moreš verjet: v roku 3 dni sem šel v službo, brez problemov!

Aja, moj sin kadi rekreativno in ne moreš verjet, da je tudi on zelo fajn fant.
Kukulele |  21 .04. 2015 ob  18: 43
-3
Dolgotrajno uživanje THC uničuje možgane in telo. Zlasti pa možgane in povzroča tudi psihoze (shizofrenija, paranoja, depresija, manija, .. . )
trava |  21 .04. 2015 ob  18: 25
je zakon,domačica in ne smeti ki mulce do kraja osmodi
uporabljal bi |  21 .04. 2015 ob  16: 43
konopljino olje, če bi imel dovolj denarja
SoVraG |  21 .04. 2015 ob  16: 42
Se ena zelo skodjiva droga je ignoranca in zivljenje v predpisanih okvirih drube ko konji s plasnicami na oceh.
Droge je clovestvo uporabljalo od leta 0 dokler ni nastala definicija prepovedana droga.
Religije so nastale zaradi drog in 90% umetnosti je tako nastalo. (Droga je tudi alkohol)
SoVraG |  21 .04. 2015 ob  16: 39
Najbolj skodljiva droga je denar.
Salutisti tukaj dol, gremo prepovedat alkohol, da ali ne?
bigboss |  21 .04. 2015 ob  16: 23
-1
vsaka stvar, če se jo zlorabla(uporabla prepogosto) šodi in enako je pri marihuani!

vprasanej je kje je ta meja? pri travi je zloraba oz odvisnost zelo pogosta..

to da trava ne skodi je srkajno neumna izjava.

zloraba marihuane pusca trajne posledice, tudi hude (psihoze ipd.) .. da ne govorimo o zmanjšanju kvalitete zivljenja, zaradi slabsega delovanja mozganov.

nenazadnej odvisnos od katerekoli substance oz drugih stvari, ki bolj kot ne škodijo, dela cloveka briznega.. ali je to obcasno ali redno, pomeni samo ali si obcasno luzer ali redno..

to je to..

zdravila pa so druga stvar, ne vem zakaj mesate zdravila in zdravljenje, z zlorabo marihuane.

je pa potrebno nekaj priznati, če jemljemo marihuano kot zdravilno sredstvo oz sredstvo, ki pomaga pri določenih tezavah..

skrata, ča tako sredstvo jemljes pomeni, da si na nek nacin BOLAN, če ne drugo pa vsaj da imaš TEŽAVE :)

@@kr en  |  21 .04. 2015 ob  14: 20
-2
Seveda nič ni res in tudi če tukaj pobrskaš in kaj prečitaš : http://med.over.net/forum5/read.php?15,543371,page=2 boš rekel, da vsi lažejo. Saj mi vsi, ki nismo za drogo smo alkoholiki. Posmehovalno praviš:"na netu je veliko pričevanj... ma va? Na netu?". Seveda tam vsi lažejo, ki opozarjajo tudi na nevarnosti in škodljivosti. Kje pa ti dobiš informacije, kako je vse zdravilno in koristno. Ne z neta?, si sam naredil znanstvene raziskave. Aja prečital si kakšne publikacije o razislvah kakšnih univerz in strokovnjakov. Najde se tudi veliko raziskav, ki govorijo, kako THC škodi za mlade možgane v razvoju. Govorimo o otrocih se zavedaš in po tvojem seveda osnovnošolci ne puhajo. Ne vem koliko si star, me pa zanima tvoje mnenje ko se bod tvoji otroci začeli rekreativno puhati in se zadevati. Poleg zgornjega linka se pogovori z nekom, ki je bil ali je v komuni. Pa boš videl kako je začel. Aja seveda oni se lažejo. Da ne bo neporazuma, jaz nisem proti legalizaciji. Sem za to, ampak isključno v zdravstvene namene, pod zdravniškim nadzorom in na recept. Tudi za uporabo konoplje v industrijske namene. Toda kakšno rekreativno uživanje, veste kaj je rekreacija? Če se hočete rekreirati pojdite na Bonifiko ali v fitnes. Zakaj nihče od vas ne reče, OK legalizacija, ampak treba osveščat mlade, da ni vse rožnato. Ne vi hočete pod pretvezo zdravstvenih namenov, za katere vas v resnici malo briga, doseči, da bi se zakonsko in prosto zadevali. Zdaj mi pa recite, da ko pokadiš joint, da nisi zadet. Spodnji komentarji vsakemu povedo, kaj je vaš namen:
copy-paste: .....Još jedna cigareta pre spavanja. Samo, da je prava. Ha,he,hi,ho,hu.....Rekreacijsko kajenje ali drugčna uporaba naj bo zelo hitro dovoljena, to si res močno želim za vse!!!.......To pa zato, ker ga ni junaka na tem svetu, ki bi zaradi rekreativnega kajenja ali konzumiranja smole, umrl ali imel posledice......
In malo se pogovorite z mladimi, če vam bodo zaupali kako je v resnici. Kako je to razširjeno med mladimi in med zelo mladimi in kako so vsi prepričani, kako je to zdravo. Kaj se dogaja na žurkah in ne samo tam ampak tudi po šolah. Če vam je vsaj malo mar za otroke, se boste zamislili.
@@kr en |  21 .04. 2015 ob  13: 36
To kar trdiš enostavno ni res. Tudi sam ne navedeš nobenega dokaza, ampak zgolj nas sprašuješ, če vemo!
Ne, ne vemo. To pa zato, ker ga ni junaka na tem svetu, ki bi zaradi rekreativnega kajenja ali konzumiranja smole, umrl ali imel posledice.

Da ne rečem kaj si mislim, ko napišeš: na netu je veliko pričevanj... ma va? Na netu?
Saj res ni čudno, da lahko nekdo pride do vseh teh zaključkov kot si prišel ti. In NE! Ni res, da konoplja povzroča odvisnosti. In NE! Ni res, da postaneš odvisnik od trdih drog s tem, ko začneš z đointom!

Povej Kekec, kako postaneš pa alkoholik?
1