Kako se ličiti v vročih poletnih dneh?

Lepota

V vročih poletnih mesecih se tudi naša koža bori z vročino, zato je zelo priporočljivo nositi naravni make up in ne dodatno obremeniti obraza z večjimi količinami ličil. Velik problem predstavljata toplota in znoj. Nanos naj bo hiter in enostaven. Lep in svež videz vedno dosežemo z manj senčili. Da pa make upa ne bo preveč, poglejmo, kako lahko dosežemo enostaven, dnevno poletni videz.

Kot sem že pisala v prejšnjih člankih, ima zdrava koža velik pomen in predstavlja temelj za vsako nadgradnjo. Torej ne pozabite na redno čiščenje zjutraj in zvečer, toniranje in uporabo pravilnega negovalnega proizvoda. Periodično ne pozabite na piling in maske.

Če imate popolno kožo, bo zadostovala že tonirana vlažilna krema ali BB-krema za izenačitev barvnih nepravilnosti na obrazu in dodala barvo. Ob kožnih nepravilnostih, kot so mozolji in podočnjaki, uporabite najprej korektor in s čopičem prikrijte nevšečnosti. Raje uporabite manj korektorja, da boste obdržale naravni videz. Za dosego zagorelega obraza se raje ne izpostavljate soncu. Z uporabo sončnega pudra/terra po pravih mestih lahko na zdrav način dosežete naraven zagorel videz! Nasvet: proizvode nanašajte z velikim čopičem, s katerega predhodno otresete preveč nanesene količine. Prava mesta so: čelo, nos, brada in ličnice.

Tudi oči naj bodo naličene v stilu, z zabrisanim prehodom iz svetle v temno. Veko predhodno matiramo, lahko kar z uporabo korektorja (tekoči ali v stiku). S prsti na rahlo in v tankem sloju razmažemo. Na prvo polovico gibljive veke s čopičem nanesemo odtenek svetlejše barve senčila.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Lahko je mat ali svetleč/shimmer. Z istim čopičem na zunanjo polovico dodamo temnejšo barvo. Za zrelo oko priporočam mat odtenek. Z drugim čopičem vse skupaj od zunaj na noter s krožnimi gibi zabrišemo. Za večerni make up dodamo črno barvo v obliki V na zunanjem delu očesa in zopet nežno zabrišemo malenkost navzven in končni korak navzgor. Po želji lahko dodate še eyliner in seveda zaključite z maskaro.

Če želite pričarati malo več svežine na svojem obrazu, obvezno posezite po glos šminki barve koral ali roza. Tiste, ki ste zagovornice naravnega videza, se za lažji izbor ustrezne naravne barve šminke poglejte v ogledalo in si oglejte barvo notranje ustnice. Izberite šminko v podobni barvi in naraven/nude efekt bo zagotovljen.

Deli novico: