Nazaj
 

KAKO PREŽIVETI NAJDALJŠI POLET NA LETALU: Top štiri nasveti, ki jih morate prebrati

Trendi

Trenutno najdaljši let na relaciji Dallas – Sydney traja skoraj 17 ur, bo pa družba Emirates prihodnje leto začela z letalskimi linijami med Dubajem in Panamo, kjer bo let trajal kar 17 ur in 35 minut. 

Italijanska tiskovna agencija ANSA poroča, da je prestižna letalska družba Emirates napovedala, da bo prvega februarja 2016 začela z leti med Dubajem in Panamo. Direkten let med Bližnjim Vzhodom in Srednjo Ameriko bo trajal kar 17 ur in 35 minut in bo tako prekašal trenutno najdaljši letalski let med Dallasom in Sydneyem družbe Qantas Airways, ki traja skoraj 17 ur.

V luči napovedanih novosti so v družbi Kayak pripravili seznam najdaljših letalskih poti med Evropo, Azijo in Oceanijo ter pripravili seznam priporočil za lažje »preživetje« najdaljših potovanj v letalu.

V Evropi je trenutno najdaljši let med Parizom in Santiagom de Cile, ki ga izvaja letalska družba Air France in traja 14 ur in 40 minut. Podobno dolga je pot med Španijo in Čilem, letalski let družbe Iberia med Madridom in Santiago de Cile traja 13 ur in 30 minut.

Poleti brez vmesnih postankov imajo zagotovo to prednost, da potnikom nudijo udobnejše potovanje, kar pa hkrati pomeni neprekinjeno preživeti precej ur v letalu. In kako najlažje »preživeti« najdaljše poti med oblaki?

1. Skrbno je treba izbrati letalski let: kdor ima težave s spanjem na letalu, je bolje, da izbere dnevni let in si spanje prihrani ob prihodu na destinacijo, s čimer se bo izognil tudi težavam z »jet lag«-om oziroma izčrpanostjo zaradi časovne razlike.

2.Pomembna je izbira pravih sedežev: večina letalskih družb omogoča opravljanje check-ina 24 ur pred predvidenim letom, s pravočasnostjo si lahko zagotovite rezervacijo sedeža ob oknu, tako boste lahko med potjo bolj sproščeni, saj ne boste rabili vstajati zaradi potnikov, ki bodo sedali ob vas.

3. Pravilna izbira oblačil: ta naj bodo udobna. Predvsem je priporočljivo izbrati oblačila v več plasteh, saj se boste tako lahko oblačili in slačili glede na temperaturne spremembe. Prav tako ne pozabite na čepke za ušesa, udobno napihljivo blazino, masko za spanje in odejico.

4. Prijetno preživljanje časa na letalu: izbira razpoložljive glasbe in filmov na letalu morda ne bo vedno po vašem okusu, zato je dobro imeti s sabo svoj glasbeni in filmski. Pa ne pozabite na priljubljeno knjigo.  

Če si lahko privoščite, je  najlažje preživeti dolge polete v prvem razredu, kot si lahko ogledate v videu.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
sendero luminoso |  21 .09. 2015 ob  09: 08
Zelo dobro poznam te lete med Evropo in J Ameriko, posebej se med Madridom in Limo, Madridom in B Airesom in seveda Santiagom. Ugotovil sem , da je se najboljsa druzba Airfrance, ki je bolj "humana" in ni ena sama mehanika kot Iberia. Ti dve sta najbolj pogosti v tistih koncih, Lufthansa seveda tudi , a morda nekoliko manj. Tudi hrana in vse ostalo je pri Francozih dalec pred Spanci. Cena....ja enaka, tudi kak euro manj je dostikrat pri Airfrance in bolj tolerantni so ce imas kaksen kilo prtljage prevec.
Se nekaj so Kayakovci pozabili povedati. Starejsim ljudjem na daljsih letih ( vec kot 6 ur) toplo priporocam Aspirin 100, to pa zaradi krvnih strdkov, ki se radi pojavljajo na potniskih letalih v komprimiranih kabinah.
Pa udoben in varen let zelim....