KAKO DALEČ SMO OD SPROŠČANJA UKREPOV? Takšni so podatki za petek

Slovenija

V Sloveniji so v petek opravili 10.553 PCR in hitrih testov ter potrdili 1523 okužb z novim koronavirusom, 19 covidnih bolnikov je umrlo, je objavila vlada. Delež pozitivnih PCR testov je bil 24,2-odstoten, hitrih testov pa 6,4 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 1224 covidnih bolnikov, 193 jih je potrebovalo intenzivno nego, 128 so jih odpustili.

Po podatkih vlade so v petek opravili 4763 PCR testov in z njimi potrdili 1152 okužb. Dan prej je bilo opravljenih 4897 PCR testov, z njimi pa potrdili 1144 okužb. Delež pozitivnih PCR testov je bil v petek 24,2 odstotka, v četrtek pa 23,4 odstotka.

V petek je bilo hospitaliziranih 42 covidnih bolnikov manj kot dan prej, štirje manj so potrebovali intenzivno zdravljenje. Umrlo je devet bolnikov manj kot dan prej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  16 .01. 2021 ob  14: 06
Kaj ne bi morali za situacijo v kateri smo, odgovarjati tisti, ki so za božično-novoletne praznike sprostili ukrepe?
In to kljub oznanjanju z njihove strani, da se bo ob sprostitvi ukrepov število okužb povečalo. Ob vsem času, ki so ga imeli in ga še imajo, pa niso poskrbeli za ustrezno odvajanje izdihanega zraka iz prostorov, vsaj v ustanovah kot so bolnice, zdravstveni domovi, DSO-ji, šole, ......!

Se bomo res še v nedogled spraševali kako je možno, da smo v tako bedni situaciji glede okužb in smrti ....kaj ne bi raje iskali razloge in jih odpravljali?
Bi se morda tudi vprašali zakaj prihaja do tega, da za covidom zbolevajo starostniki, ki so se pred kratkim cepili? Mogoče so se okužili zato, ker se ne upošteva zaščitnih ukrepov v fazi cepljenj in se ljudje okužijo ravno takrat, ko se v DSO-jih, zdravstvenih domovih po predhodnem čakanju v neustrezno zračenih prostorih cepijo, ali jih cepi okuženo zdravstveno osebje?
Kaj ni to namerno širjenje okužb, za katero je po zakonu predvidena tudi zaporna kazen?