Je Mišič že prijavljen v Ankaranu?

Ankaran

Gašpar Gašpar Mišič bo moral, če bo želel kandidirati za župana Občine Ankaran, svoje stalno prebivališče prijaviti v Ankaranu. To je sicer po neuradnih informacijah Primorskih novic storil že prejšnji teden.

Na katerem naslovu se je Mišič, sicer Lucijčan, prijavil, zaenkrat ni znano, po poročanju časnika pa ne gre za občinsko ali kadrovsko stanovanje. Na koprski upravni enoti informacij niso komentirali.

So pa na upravni enoti v Izoli začeli preučevati dejansko stalno prebivališče župana Igorja Kolenca. Ta je v intervjuju za Primorske novice namreč sam povedal, da ne živi v Izoli, temveč v Sv. Antonu. Postopek ugotavljanja sicer do volitev ne bo zaključen, a tudi v primeru prekrška, upravna enota zadevo najprej rešuje po mirni poti.

Deli novico:

Samo |  21 .08. 2014 ob  21: 55
brez panike.
Tine |  21 .08. 2014 ob  11: 56
@Dej Tine, samo kratek odgovor: seveda ne jaz, ampak ljudje, krajani, ki so bili z imeni in priimki izpostavljemi kot malodane "sovražniki ankaranskega ljudstva" si morajo sami pri sebi razčistiti ali se čutijo ogrožene ali ne in primerno ukrepati. Jaz sem samo preventivno opozoril na nedopustno prakso javnega blatenja ljudi, ki imajo drugačno mnenje od prevladujočega. In od takega izpostavljanja do najprej medijskega in potem še fizičnega linča ni več daleč. Dovolj sem star, da vem, kako so se te stvari začele v bivši jugi: najprej je politik ukazal množicam, da je treba odstaviti foteljaše, potem so zmanipulirane horde prihajale pred ustanove in njihove domove in jih fizično odstranjevali ven, potem so začeli rožljati, da komur kaj ne paše se lahko izseli...itn, do fizičnega klanja.
Jaz pa v svojih komentarjih nisem nikogar osebno žalil, če ima drugačno mnenje od mojega.
Sicer pa bi lahko v Ankaranu vsi skupaj umirili žogo in začnite se raje strpno pogovarjati o programih, ki jih ponujajo potencialni vaši politiki, ne pa da se greste paranojo, kje kdo stanuje, s kom se druži na pivu, kaj si misli in govori....
Pa brez zamere, bolja prva kot zadnja. Kar se pa tožilcev tiče pa itak vemo, da imajo tudi oni diferenciran odnos do takšnih ali dugačnih političnih praks.
Dej Tine, |  21 .08. 2014 ob  08: 52
ne dramatiziraj. Tožilci, kriminalisti nimajo pravne podlage, da bi lahko označili ta mnenja kot sovražna. Lahko le ti posamezniki, če so mnenja, da jih je nekdo morebiti žalil ali govoril neresnico zoper njih. Ja, potem lahko zahtevajo od admina, da komentar zbriše in vložijo zasebno tožbo. Še wiki piše: "Sovražno izražanje do posameznikov so lahko žalitve ali klevetanja, kar se obravnava v okviru zasebnih odnosov, pred sodišči pa v zasebnih tožbah. Posebna pravna kategorija je izražanje, ki spodbuja sovraštvo proti NARODNIM, RASNIM, VERSKIM ali drugim skupinam ljudi. Tako izražanje lahko spodbuja kršitev človekovih pravic. VENDAR tukaj gre na drugi strani za pravico do svobode govora oz. izražanja, ki ima zelo veliko moč. Torej, vsak ima pravico, da pove svoje mnenje in ga izrazi na način, ki ga zna.

Pravtako je treba poudariti, da je treba ugotoviti, ali je oseba, ki je besede izrekla, imela namen spodbujati sovraštvo, nasilje ali nestrpnost (naklep), kar dvomim, da tukajšnji komemtatorji imajo, ker izražajo predvsem nezadovoljstvo in opažanja ravnjanja določenoh oseb, zaradi katerih mislijo, da je situacija takšna kot je.

Sicer pa, če bi bili tako skrajni, totalitarni, kot praviš in obsojaš takšno izražanje in bi tožilci ukrepali, verjemi mi, da bi se tudi tvoji komentarji znašli na seznamu sovražnega govora. Verjemi. Ampak, upam, da tako daleč še nismo.

V nadaljevanju te naprošam, da imaš malo več strpnosti do drugače mislečih ljudi, ki te osebno ne žalijo.

V kolikor pa si mnenja, da si predmet žaljivk, potem imaš vso pravico vložit zasebno tožbo, pravtako tudi ostali.

Raje uživaj življenje, kot da se zgražaž nad tujim izražanjem in ravnaš enako kot s tvoje strani obsojena ravnanja.

S spoštovanjem.
Tine |  20 .08. 2014 ob  15: 27
-3
@Joža | danes ob 08:29:

Ajej, groza! Šele zdaj sem opazil!!! Generalštab odcepiteljev je začel objavljati mena in priimke svojih političnih sovražnikov, ki jih imajo v Ankaranu. Samo to se še manjka, da objavijo naslove in telefonske številke teh nesrečnežev in da stopijo v akcijo pravoverni ankaranski škvadristi in začnejo konkretno groziti njim in njihovim družinam.

Ljudje božji, ma kaj vam je jasno, kaj počnete? Ma kaj so se vam skisali možgani, ali kaj? Imate seznam ljudi, ki ne trobijo v vaš rog in ga korajžno objavljate in ljudem grozite? Še to se manjka, da ta seznam objavijo vaše Pristranske škavace in hajde v lov na "neprave" glave. Ma kaj je možno, da živim med takimi ljudmi? Groza!

Upam, da ta portal prebira tudi kakšen tožilec ali kriminalist, ker mene počasi postaja strah.

Ne morem verjet:imena in priimke ljudi objavljajo, ki ne politično ne mislijo tako kot oni??? Kaj vidim prav?

Regional, tožilci....!!!??? Naslednja faza bodo prazne gume, v najboljšem primeru, potem pa še kaj iz arzenala pravovernih škvader...
RAS |  20 .08. 2014 ob  13: 56
Ponovno je šel prisepevek pod stroj cenzure :D Žal mi je regionalobala, dokazujete da ste trobilo iste sorte kot ekoper.si.

Ankarančan |  20 .08. 2014 ob  13: 54
Dovolj vas imam popovičevi pokvarjeni lizuni, podrepniki. Ste pravi fašisti, gnusni pokvarjenci. Ko bomo izvolili našo ankaransko oblast vas bomo vse izgnali iz Ankarana. Naj vam Popo da kje bivat. Vsi ste kriminalci, pokvarjenci in govno. Dobro da imaste šefa škovacinov, da vas bo prišel pobrat v Ankaran in odpeljal v Koper-smetišče.
@Joza |  20 .08. 2014 ob  11: 28
Nič ti ne bo dal parcel. Za parcelami v Ankaranu stojijo lobiji Adrie Ankaran. Saj veš, kdo so?
Joza |  20 .08. 2014 ob  10: 51
Ja ču voliti Popovića, pa makar kandidrao u Ankaranu. Obečao mi je gradbenu parcelu.
Ankaranska |  20 .08. 2014 ob  10: 23
Si siguren, da ti ne bodo obtoženci diktirali? Poglej, da marsikdo ve, da med vami sedijo ne samo obtoženi, ampak tudi obsojeni z dolgimi kazenskimi kartotekami. Ampak to ni moj nivo, zato ne bom o tem nič.
@Dobro jutro |  20 .08. 2014 ob  10: 08
Vse je lepo in prav ampak ne bom pustil da mi obtoženci diktirajo.Ja in prav vesel sem da mamo novo občino in da se bomo rešli teh barab.W ANKARAN-ANCARANO
RAS |  20 .08. 2014 ob  09: 53
Še en ki mu ni jasno polje Vaš vzdevek. @@RAS mi podtikamo? Pa če imamo oblast z največ pravnomočnimi obsodbami na Balkanu. In boš ti meni govoril, da podtikamo? Sodišče je že tolkokrat odločilo, da je kriv, da si lahko samo tiho. Zresni se malo.
@Tine |  20 .08. 2014 ob  09: 44
Če že govoriš o bankrotu komentiraj ceno 45000 evrov vredno parcelo pri hotelu Pristan,veliko 25000 m.
1