IZOLSKA BOLNŠNICA NAJ BI LETO KONČALA V ZELENEM: Načrtujejo rahel presežek prihodkov nad odhodki

Izola

Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) se je po nastopu novih članov včeraj sestal na konstitutivni seji in za predsednika znova izvolil Alda Brundulo. Ta je po seji med drugim povedal, da so obravnavali finančni načrt za leto 2021, po katerem načrtujejo rahel presežek prihodkov nad odhodki, in sicer v višini 23.000 evrov.

Kot je Brundula dodal v izjavi po koncu seje, je poslovno okolje trenutno turbulentno in ne vedo, kako bo naprej. Pri tem zlasti covid-19 zelo negativno vpliva na finančni rezultat, saj je ministrstvo za zdravje za covidne bolnike odobrilo manj sredstev, kot je bilo dejanskih stroškov. To se je še posebej poznalo pri izgubi v prvem četrtletju, je spomnil.

Finančnih rezultatov za drugo četrtletje medtem še ni, prav tako Brundula še ni mogel govoriti o izsledkih revizije glede dodatkov za epidemijo. Kot je navedel, še čakajo na poročilo revizorja.

Sicer pa se bodo nadzorniki preko ministrstva za zdravje tudi dodatno izobraževali, je napovedal predsednik sveta zavoda, ki je ob tem izpostavil razvojno usmerjenost zavoda. Med drugim tako potekajo dela za nov oddelek hemodialize, ki ga bodo odprli predvidoma jeseni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija