IŠČEJO REDARJA: V Ankaranu sprva z opozorili, nato s kaznimi

Ankaran

Občina Ankaran je razpisala dve prosti mesti za občinska redarja. Po novem letu bodo namreč skupaj s piransko občino oblikovali medobčinsko inšpekcijsko in redarsko službo, župan Gregor Strmčnik pa obljublja, da bo proces vpeljave redarstva potekal postopama, vsekakor pa ne najprej s kaznovanjem prekrškarjev.

Prosti delovni mesti za občinskega redarja v Ankaranu sta dve, eden od njiju mora imeti s tega področja najmanj pol leta delovnih izkušenj, drugi pa 3 in pol. Čas za prijavo je še danes, z izbranima kandidatom pa bodo sklenili pogodbo za nedoločen čas s preizkusno dobo šestih mesecev. Gre za polno delovno obveznost, delo pa bo potekalo v več izmenah.

Do petka se je po poročanju Primorskih novic prijavilo okoli 70 kandidatov, redar s tri in pol leti izkušenj pa bo imel 922,82 evra bruto plače.

V minulem letu v Občini Ankaran redarska služba ni delovala, realizacijo skupnega Medobčinskega inšpektorata ankaranske in piranske občine so sicer napovedovali že poleti ali jeseni, kot kaže, jim bo uspelo z začetkom leta 2016. Tako bosta občini tudi privarčevali, saj bo polovico stroškov financirala država.

Parkirna mesta so tudi v Ankaranu problem

"Ankaran ima problematiko s področa javnega reda in miru nerešeno že desetletja, mirujoči promet je le ena izmed vsebinskih sklopov tega," je za Regional povedal ankaranski župan, Gregor Strmčnik in dodal, da so parkirna mesta v Ankaranu, podobno kot v drugih naseljih, problem.

Tudi v Ankaranu imajo težave s parkirnimi prostori.

Večletni proces vpeljave službe

Tega se po njegovm mnenju ne rešuje le z redarsko službo, pač pa je najprej potrebno zagotoviti kakovostni javni transport in dodatna parkirna mesta ter prekategorizacijo cestišč. "Šele v nadaljnih korakih pride na vrsto kaznovanje," je povedal Strmčnik in poudaril, da bo proces vpeljave redarske službe v Ankaranu potekal več let, sprva z ozaveščanjem in izobraževanjem, šele na koncu s kaznovanjem. "Cilj je kakovost bivanja, ne pa preganjanje ljudi," je poudaril prvi mož Ankarana.

Deli novico:

zakaj |  23 .11. 2015 ob  21: 54
zakaj sploh kdo želi delat kaj tko groznega.ljudem jemat kruh iz ust.žalostno!!
Brin |  04 .11. 2015 ob  11: 55
@No problemos; Potrudi se prebrati cel članek brez mržnje.
Brin |  04 .11. 2015 ob  11: 54
Potrudi se prebrati cel članek brez mržnje.
@No problemos |  04 .11. 2015 ob  10: 02
Tisti enodnevni turist prinese hladilno torbo s hrano in pijačo in ne porabi prav nič šoldov! Za sabo pusti smeti... taki turist naj kar gre v druge kraje.
ja muka |  03 .11. 2015 ob  20: 05
-3
za Strmčnika ker ima še vedno prazne njegove begunske centre
No problemos |  03 .11. 2015 ob  19: 15
-3
Če bodo pisali kazni poleti, adijo turisti, ki največ parkirajo po cesti do Lazareta. Ankaran pa nima toliko pakririšč kot je poleti enodnevnih turistov. Kazni jih bodo pregnale v druge kraje na Obali kjer bodo pustili svoje šolde.
spet bo |  03 .11. 2015 ob  18: 05
v Ankarani fešta ker ni GGM župan
kaj pa že dospele prijave |  03 .11. 2015 ob  17: 41
tudi vsemogočni Nedeljko je prijavil svoje pajdaše
sveti jurij |  03 .11. 2015 ob  15: 25
Opozarjanje ni potrebno,ker prekrškarji so vedno eni in isti. Recimo parkiranje na voznem pasu pred pošto,na pločniku nasproti pekarne, na cesti pri bolnišnici Valdoltra,...Takoj je treba začet kaznovat in pobirat globe.