HOTELI MED POČITNICAMI DOBRO ZASEDENI: Izolski hotelirji si obetajo posebej dober vikend

Istra

Hoteli v Slovenski Istri so tudi v času zimskih šolskih počitnic dobro zasedeni, zato pa v strukturi gostov prevladujejo družine z otroki, več kot sicer je tudi domačih gostov. Marsikateri hotelir je za najmlajše goste pripravil tudi posebne animacijske programe.

V Hotelih Bernardin beležijo dobro zasedenost predvsem ob koncih tedna, in sicer med 80 in 100 odstotki, kar je primerljivo z lanskim letom, je pa prvi teden šolskih počitnic bolje zaseden kot drugi, so za STA poizvedli v Turističnem združenju Portorož.

V strukturi gostov v tem obdobju prevladujejo družine s šoloobveznimi otroki in prav v počitniškem času Hoteli Bernardin med drugim pripravljajo tudi popestren animacijski program, ki vključuje kreativne delavnice, peko pice in iskanje skritega zaklada.

Večja zasedenost Hotelov Piran

Tudi Hoteli LifeClass Portorož so v času zimskih počitnic podobno zasedeni kot lani, a za razliko od Hotelov Bernardin beležijo nekoliko večjo zasedenost v drugem tednu počitnic, ko na oddih prihajajo gosti z jugovzhoda in vzhoda Slovenije.

V povprečju imajo v hotelski družbi v času zimskih počitnic od skupno šestih odprte tri hotele, se pa zato lahko pohvalijo z zelo visoko zasedenostjo tudi v prvi polovici februarja. Med gosti je bilo v času Valentinovega največ domačih gostov, sledili so jim Italijani, Rusi in Avstrijci.

V Hotelu Piran v primerjavi z lanskim letom v času počitnic beležijo za okoli tri odstotke višjo zasedenost. Hotel je med vikendi zaseden 50- do 60-odstotno, čez teden pa nekoliko manj.

Odlična zasedenost hostlov v Izoli

Zasedenost v izolskih hotelih letos ne odstopa bistveno od prejšnjih let in je v obdobju zimskih počitnic okoli 70-odstotna. Večina hotelov je bila sicer po novoletnih praznikih in do nedavnega zaprtih, izjema pa je hotel Cliff, ki je zelo dobro zaseden skozi ves teden, predvsem zaradi obiska poslovnežev, so za STA navedli v Turističnem združenju Izola.

V januarju so sicer zabeležili kar 44-odstotno rast pri opravljenih hotelskih nočitvah, predvsem na račun hotelov Cliff in Delfin. Odlično so bili zasedeni tudi hostli in agencije, ki oddajajo sobe. Skupaj so tako v Izoli zabeležili 50-rast nočitev v primerjavi z januarjem lani.

Nekoliko višjo zasedenost v Izoli pričakujejo v prihajajočem vikendu, verjetno tudi na račun nedeljske mednarodne kolesarske dirke, ki se je bo udeležilo okoli 200 kolesarjev iz več kot 20 držav.

Škocjanski zatok pripravlja dan odprtih vrat

V koprski občini so turistične zmogljivosti zasedene okoli 40-odstotno, kar je primerljivo z lanskim letom, so za STA navedli v Turistični organizaciji Koper, kjer pa pričakujejo višjo zasedenost v prihodnjem tednu, ko bodo šolske počitnice na sporedu za vzhodni del države.

Programov za družine je več, denimo turistični paket družinskih počitnic v Hotelu Žusterna, ki ponuja bogate animacije za najmlajše.

Družinam je na voljo tudi kartica doživetij Koper Card, s katero se lahko družina odpravi na odkrivanje koprskih znamenitosti in doživetij. Med številnimi prireditvami v času počitnic v turistični organizaciji izpostavljajo dan odprtih vrat Naravnega rezervata Škocjanski zatok, ki bo na vrsti 3. marca.

Deli novico:

izolanka |  21 .02. 2018 ob  12: 42
"V januarju so sicer zabeležili kar 44-odstotno rast pri opravljenih hotelskih nočitvah, predvsem na račun hotelov Cliff in Delfin." In to kljub temu, da je bil hotel Delfin cel januar zaprt??????