ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE: RRC Koper organizira dan odprtih vrat

Koper

Če ste pred kratkim odprli podjetje ali ga nameravate odpreti, potem imate sedaj priložnost, da sodelujete v programu izmenjav Erasmus za mlade podjetnike. Program omogoča bivanje in pridobivanje izkušenj v drugi evropski državi ob pomoči izkušenih podjetnikov. Z namenom predstavitve programa Regionalni razvojni center (RRC) Koper organizira dan odprtih vrat, ki bo v sredo, 1. marca, med 12.00 in 14.00 v prostorih co-workinga PONI, Ulica 15. maja 19d.

Kaj ponuja Erasmus za mlade podjetnike

Gre za čezmejne izmenjave, ki novim, ambicioznim podjetnikom dajejo priložnost, da se učijo in razvijajo svoje poslovne ideje z že uveljavljenimi podjetniki. Izmenjava, za katero ni starostne omejitve, lahko traja od enega do šest mesecev, v tem času podjetnik prejme finančno podporo za delno kritje stroškov v tujini.

Mladi podjetnik v času izmenjave z gostujočim podjetnikom izmenjuje izkušnje ter pridobiva nova znanja, potrebna za vodenje lastnega podjetja. Gostujoči podjetnik pa dobi nov pogled na svoje poslovanje in možnost sodelovanja s tujimi partnerji ali spoznavanja novih trgov. S tem namenom RRC Koper vabi tudi slovenske podjetnike, ki delujejo na trgu več kot tri leta, da medse sprejmejo mladega podjetnika iz tujine ter tako razvijajo in preizkušajo nove poslovne ideje za izboljšanje svojega poslovanja.

RRC Koper

Izkušnja bodoče podjetnice, ki je gostujočega podjetnika poiskala preko platforme Erasmus

Eva Mae Pauline, magistrirana biopsihologinja in psihologinja ter specializantka sistemske psihoterapije pod supervizijo, je pred nekaj meseci na RRC-ju Koper uspešno zaključila program Podjetno nad izzive (PONI). Ta nudi štirimesečno usposabljanje tistim, ki želijo realizirati svojo podjetniško idejo in prvič stopiti na poslovno pot. Eva se je zaradi želje po odkrivanju delovnih navad s področja psihologije in psihoterapije odločila za prijavo v program Erasmus za mlade podjetnike in našla priložnost za podjetniško izmenjavo v Londonu.

Pogoj zanjo je poslovni načrt, ki ga je že pripravila v okviru PONI-ja. Gostujočega podjetnika je poiskala s pomočjo Erasmusove platforme. "Na platformi sem lahko enostavno razbrala, v kolikšni meri je sodelovanje z določenim podjetnikom zame ustrezno, saj je algoritem v odstotkih izračunal ujemanje glede na podatke, ki sem jih podala v prijavnici. Sprva nisem bila prepričana, če se bom izmenjave sploh udeležila, saj se z nobenim podjetnikom nisem visoko ujemala. Gostujoči podjetnik, s katerim bom v prihodnjih mesecih sodelovala, me je nekaj dni po prijavi v sistem sam kontaktiral. Po izmenjanih sporočilih in video klicih sva skupaj oblikovala cilje izmenjave in kot rečejo … the rest is history." 

Eva tako vsem mladim in bodočim podjetnikom svetuje, naj si drznejo in si zaupajo. Nove in predvsem drugačne izkušnje so izrednega pomena za osebni in profesionalni razvoj.

Eva Mae Pauline

Če bi radi izvedeli več, potem pridite na dan odprtih vrat 1. marca med 12.00 in 14.00 v prostore RRC Koper, Ulica 15. maja 19d (v pritličju stavbe, PONI co-working prostori).

Podrobneje boste spoznali program in vse možnosti, ki vam jih ponuja. Seznanili se boste tudi s celotnim postopkom, od prijave do iskanja gostujočega podjetnika v tujini.

Razširite svoja obzorja. Ne izgubljajte časa. Erasmus za mlade podjetnike čaka na vas. Pridite in spoznajte ga.

Za prijavo na dogodek in ostale dodatne informacije pišite na tina.primozic@rrc-kp.si ali pokličite na telefonsko številko: 05 66 37 590 (Tina Primožič).