EDINSTVEN MORSKI PRIZOR V ISTRI: Najprej so mislili, da gre za delfine (FOTO, VIDEO)

Istra

Skupina hrvaških prijateljev je v bližini Rovinja nedavno naletela na čudovit prizor. Ko so pluli proti Crvenemu otoku, so na gladini zagledali tri velika morska bitja. Sprva so mislili, da gre za delfine, a kmalu ugotovili, da so živali prevelike. Izkazalo se je, da gre za okoli 15 metrov velike kite, ki so uživali v brezskrbni igri. O trojici kitov smo na streneh Regionala Obala že pisali.

“Besede ne morejo opisati veličastnosti prizora. S prijatelji smo bili počaščeni, da smo lahko uživali v opazovanju morskih velikanov,” je Tatjana Ban Bastijančić povedala za Glas Istre. Kaj takega ni še nikoli doživela, slišala pa je, da so pred kakimi 20 leti kite že opazili v tamkajšnjih vodah. “Nobenega strahu ni bilo, upali smo le, da bo prizor trajal čim dlje,” je še dejala.

In medtem ko so uživali v opazovanju trojice, ki se je izmenjavala v “plesu” na morski površini, je že cel Rovinj izvedel za “neprijavljene” goste. Tako se je na območju pojavilo še več bark. Kot je dejala Ban Bastijančićeva, je bilo to že preveč, tako da so sami zapustili predstavo, pred tem pa so čudovita bitja ujeli v tale posnetek

Deli novico:

Ljudje brez obzira |  08 .09. 2016 ob  17: 21
Vsako prebližanj s čolvi na razdalji od 100m je kaznjvo dejanje in vas lahko Policija ali Kapitanija kaznuje kar je tudi prav.Kako bi se oni počutili,da plavajo ali se potapljajo inse jim nekdo fura s čolni nad glavo?