DONČIĆ ŠE NAPREJ RUŠI REKORDE: Kot najmlajši igralec v zgodovini NBA na tekmi zadel sedem trojk (VIDEO)

Svet

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA na gostovanju pri New Orleansu izgubili s 112:114. Slovenski zvezdnik v dresu Dallasa Luka Dončić je dosegel kar 34 točk, kar je njegov rekordni izkupiček v ligi NBA, a je moral kljub temu priznati premoč tekmecem. Ljubljančan je postal prvi devetnajstletnik v ligi NBA s sedmimi trojkami na tekmi.

Po točkovnem izkupičku se mu je med soigralci z 21 točkami najbolj približal Harrison Barnes, pri domačih pa je bil še bolj učinkovit Anthony Davis z 48 točkami in 17 skoki.

Slovenski čudežni deček je po navedbah ameriških spletnih košarkarskih portalov postal najmlajši igralec v ligi NBA, ki je na eni tekmi zadel sedem trojk. Pred Dončićem še nikoli poprej devetnajstletnik na eni tekmi v ligi NBA ni zadel sedem trojk. Dončić, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let, je s tem dosežkom prekašal D'Angela Russella, ki je bil star 20 let in sedem dni, ko je na eni tekmi dal vsaj sedem trojk, Brandon Jennings je bil star 20 let in 52 dni, LeBron James pa 20 let in 100 dni.

Objem Dončića in Davisa na koncu tekme.

Dosega povprečno 19 točk na tekmo

Dončić v svoji prvi sezoni v severnoameriškem košarkarskem prvenstvu povprečno na tekmo dosega 19 točk, 6,7 skoka in 5,1 asistence. Dallas je trenutno zunaj mest, ki zagotavljajo igranje v končnici, 16 zmag in 18 porazov ga uvršča na 12. mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Kljub dvema rekordoma Dončića, osebnemu in novemu mejniku v ligi NBA, je Dallas klonil proti New Orleansu. Izkazal se je Davis, ki je še na deveti tekmi v ligi NBA vpisal 45 točk in 15 skokov. Pelikani so imeli prevlado v raketi, iz katere so prišli do 70 točk.

Vrhunce Dončićeve igre na minuli tekmi si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Deli novico: