DEBELI RTIČ: Policisti nad parkirni kaos, v enem dnevu izdali več kot 30 kazni

Ankaran

Problematike neurejenega parkiranja na Debelem rtiču so se lotili koprski policisti, saj v Ankaranu redarjev ni. Policisti so to sredo ponovno izvedli poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem, skupaj so izdali tako tujim kot domačim prekrškarjem izdali 31 obvestil o prekrških.

Težave s parkirnim kaosom na Debelem rtiču niso novost letošnje sezone, se pa iz leta v leto povečuje število tistih, ki jih mikajo tamkajšnje plaže. Ker je parkirišče na tako imenovani policijski plaži plačljivo, urejenih parkirnih mest pa premalo, se lastniki jeklenih konjičkov znajdejo po svoje in jih parkirajo kar ob cesti ali celo v vinogradih. To sive lase povzorča predvsem Vinakoper. "Zaradi tega smo bili primorani poskrbeti za varovanje," nam je zaupala njihove predstavnica za stike z javnostmi, Marija Kerkez. Zadevo so uredili tako, da eden od njihovih zaposlenih skrbi, da se zjutraj prostor med vinogradi ne zaparkira.

Namesto redarjev prihajajo policisti

Problematike parkiranja na Debelem rtiču se zavedajo tudi na ankaranski občini. "Povezali smo se tako z Direkcijo RS za infrastrukturo kot policijo, da bi skupaj rešili nastalo situacijo," so nam pojasnili in hkrati pozvali vse obiskovalce plaže in druge, ki vozila puščajo na tem območju oziroma na območjih, kjer je parkiranje prepovedano, naj tega ne počnejo.

Policisti so skupaj izdali 31 obvestil o prekrških.

Dodatne težave nastanejo, ker na območju Občine Ankaran redarska služba še ne deluje, zato so stvari vzeli v roke koprski policisti. Ti so to sredo ponovno izvedli poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem na cesti in skupaj so izdali 31 obvestil o prekrških zaradi nepravilnega parkiranja. "Policisti PP Koper bodo do konca meseca vsak dan izvajali nadzor nad nepravilnim parkiranjem na Debelem rtiču," so sporočili s PU Koper in dodali, da. opozarjajo vse, ki tam parkirajo, da v tem primeru ne gre le za kršenje cestno-prometnih predpisov, temveč tudi in predvsem za nevarno početje, s katerim ogrožajo varnost vseh udeležencev v cestnem prometu, tako voznikov osebnih vozil in motorjev kot tudi kolesarjev in pešcev.

Deli novico:

sivka ankaran@ |  19 .08. 2015 ob  21: 23
ko berem te komentarje bolano, niso "žabarji" to so makaronarji, zakaj tako sovraštvo do turistov? ko vam pa pustimo veliko denarja, pa brez komentarja, mar ne!!
idioti |  15 .08. 2015 ob  14: 40
pejte tam raje kaj delat kot pa se popotu v šupak stiskat!!!
@JOŠKO |  15 .08. 2015 ob  13: 55
Klobasaš neumnosti. Cigane (pisano z veliko tudi sredi stavka!!!) so večkrat oglobili, kar jim zakon edino določa in dovoljuje. Pobiti jih ne smejo. Ali si morda to želiš? Naprej, policijski (in tudi vojaški) kamp je še vedno v lasti MNZ. Ne mešaj plaže in lastništva nepremičnine! Kar se pa parkiranja tiče - vsaka ovca rabi pastirja, včasih poboža, včasih udari.
vprašam |  15 .08. 2015 ob  09: 18
kdaj bodo na občinski cesti na pločniku ob lokalu SAN NIKOLO še na drugi strani pločnika stebrički, da pešec normalno hodi
.... |  14 .08. 2015 ob  23: 27
ma kakšne neumnosti vi pišete tukaj gor. To je državna cesta, redarji tudi, če bi bil inimajo pristojnosti dajati kazni na državni cesti ampak lahko to počnejo le policisti. Kazni, ki pa jih daje policija niso prihodek občine amapk države, torej Ankaran s tem nič ne služi.

Kako lahko zadeve komentirate, če o stvareh nimate pojma.
jožek |  14 .08. 2015 ob  21: 43
@krajanka, če si krajanka Ankarana ti pa res ni treba iti z avtom do plaže!
ankaranski personač |  14 .08. 2015 ob  20: 46
ni položu izpita, drugo leto imajo popravca
Eko |  14 .08. 2015 ob  19: 27
-5
NO STE VIDLI ANKARANČANI DA VAM RED V HIŠI ŠE VEDNO DELAJO KOPRČANI KER VI NISTE KAPACI.
Hoj domov |  14 .08. 2015 ob  19: 16
Pripelješ tam,vidiš,da ni parkinga..alora...obrneš in greš od domov ali drugam......ker..če ti lahko parkiraš po tudjih njivah,travnikih in vinogradih,anka jaz lahko parkiram na tvojem dvorišču.Jasno?
JOŠKO |  14 .08. 2015 ob  17: 38
...parkiranje na debelem rtiču je problem že desetletje...ali od osamosvojitve SLO, ko so naši slovenci nehali zahajati v istro, pa tuti policiska plaža ni bila več samo za policiste!! Ironično sedaj prav oni tam delijo kazni!!
V času občine koper, je bilo isto, tudi redarji se niso s tem obrenenjevali, ker to pač ni motilo popovića...

Zelo me pa žalosti, ker v SLO nismo za policiste vsi enaki!! Trdim zato, ker so cigani mesec dni kampirali pa obali ankarana zastonj, na črno, pa se noben poloicaj ni upal jih odstraniti ali napisati kazen!! Kam se šle vse njihove fekalije in odpadki...turistična taksa, da ne govorimo....

Žal je v naši domovini vse tako kot ne bi smelo biti...in sem res žalosten!!
kaj pa ******* |  14 .08. 2015 ob  16: 56
-1
da bi kar javno komunalno podjetje - beri GGM uredil javna parkirišča in kasiral po urah, saj je prevzel zavetišče....
Kopalec |  14 .08. 2015 ob  16: 47
-3
Občinarji v Ankaranu naj uredijo parkirišča in potem kasirajo. Kako? Kje? Ob cesti, kjer raste grmovje in robida. Če se že gredo občino in turizem, bo treba tudi kaj ponuditi. Koliko se vas je vsakokrat zbralo na sestankih in koliko ste govorili. Če nimate strojev, potem pa udarniško s krampi in lopatami. Dajmo, dajmo, sezone bo kmalu konec, pripravite se na naslednjo ....
1