"ČUDOVIT ISTRSKI POLOTOK": Ameriška dobitnica Emmyja s hvalnico Poreču (VIDEO)

Istra

Televizijska producentka in voditeljica Ashley Colburn, ki je za svoje delo že dvakrat prejela nagrado Emmy, je v Poreču posnela video, v katerem prikazuje lepote tega istrskega mesta. Tudi sicer je Američanka velika promotorka Hrvaške v tujini, nad Istro pa je očitno zelo navdušena, saj je v Brtonigli kupila hišo, v kateri dopustuje med svojim prostim časom.

Kot poroča Glas Istre, se je Colburnova tokrat odločila za avgustovski postanek v Poreču in v objektiv kamere ujela njegovo bogato in raznoliko ponudbo – od bazilike pod UNESCO zaščito, umetniških galerij, kina na prostem, do podzemnega sveta jame Baredine, bogate tradicije vinarstva ter ponudbe na plažah. Video je posnet kot vodič, ki gledalcem svetuje, kaj vse je vredno pozornosti.

Colburnova je sicer že posnela tudi z Emmyjem nagrajen dokumentarec WOW!Croatia in spot Čudesna Hrvatska, ki je bil prikazan v vsaj petsto milijonih domov od Amerike do Evrope.

Deli novico:

Je  |  18 .10. 2018 ob  07: 40
povedala da Hrčki lupijo na vsakem koraku?
Zemljepis in zgodovina | danes ob 13:25  |  17 .10. 2018 ob  16: 31
Tudi jaz sem rojen v Jugoslaviji. In kaj potem?
ira |  17 .10. 2018 ob  14: 52
istro istrjanom
Zemljepis in zgodovina |  17 .10. 2018 ob  13: 25
Lahko bi napisala, da so Hrvati-Sarmati in Albanci okupirali Istro. Tako kot Andretti (Bravo!) v dokumentarcu za BBC, ki kljub kritikam in zgražanju nekaterih bedakov, trdogravo vztraja, da je rojen v Montoni, v Italiji.