Cerarja pozivajo naj država vrne sredstva za izgradnjo zavoda na Debelem rtiču

Ankaran

Predstavnica staršev invalidnih otrok Angela Lampe in mestna svetnica SLS Koper Olga Franca sta na premiera Mira Cerarja in ministrico Anjo Kopač Mrak naslovili javni poziv za vrnitev sredstev za gradnjo zavoda na Debelem rtiču. Cerarja sta ob tem povabili, naj še ta mesec sprejme na pogovor starše invalidnih otrok in pristopi k problemu.

V prejšnjem mandatu se je pod ministrovanjem ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Kopač Mrakove zgodil poseg v načrte za izgradnjo zavoda Center Obala Debeli rtič. Po 14 letih dolgih bojev z ministrstvom so starši le dočakali gradbeno dovoljenje za zemljišče na Debelem rtiču, ministrstvo pa je zagotovilo 3,8 milijona evrov sredstev za gradnjo, sta Lampetova in Franca spomnili v pozivu, ki so ga posredovali iz SLS.

Aprila pa so od pristojnega ministrstva dobili odgovor, da se je denar, namenjen izgradnji zavoda, prerazporedil za druge namene, brez pojasnil, kam je denar šel, ter da razpisa za izvajalca del ministrstvo ne more izvesti, ker nimajo več zagotovljenih sredstev, navajajo.

Ministrica uradnega odgovora še ni podala

Konec junija so na ministrico Kopač Mrakovo naslovili poziv k vrnitvi sredstev, vendar ta do zdaj uradnega odgovora še ni podala. Prav tako so k vrnitvi sredstev pozvali tudi takratno predsednico vlade Alenko Bratušek, ki se nanj prav tako ni odzvala.

Zato so v imenu staršev invalidnih otrok s peticijo začeli zbirati podpise, da bi vrnili denar, namenjen gradnji zavoda, ga umestili v proračun ter izvedli javni razpis za izvajalca del še to leto. Kot namreč opozarjata, se veljavnost gradbenega dovoljenja izteče januarja 2016. Trenutno so elektronsko zbrali že prek 2200 podpisov, zbirajo pa jih tudi fizično, sta Lampetova in Franca še navedli v pozivu Cerarju.

Deli novico:

Tudi |  17 .10. 2014 ob  20: 04
njeni žepi niso ostali prazni........
sveti jurij |  17 .10. 2014 ob  19: 43
Zanimivo, da Olga Franca ni bila tako "oštra" ko je z Popovičem sedela v nadzornem svetu Luke Koper in mirno gledala kako Časar, Janšev najboljši direktor , krade ko sraka.